O. Scholzas pareiškė „garantuojantis“, kad Vokietija netaps karo šalimi | Diena.lt

O. SCHOLZAS PAREIŠKĖ „GARANTUOJANTIS“, KAD VOKIETIJA NETAPS KARO ŠALIMI

  • 3

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas patikino gyventojus, kad Rusijos užpultą Ukrainą remianti Vokietija netaps karo šalimi. „Taip, aš duodu šią garantiją“, – pareiškė jis trečiadienį Bundestage atsakydamas į atitinkamą klausimą. „To aš siekiu kaipo kancleris“, – pridūrė socialdemokratų politikas.

Panašiai O. Scholzas kalbėjo jau ir anksčiau. Tiesa, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Vokietiją ir Vakarų gynybinį aljansą NATO jau seniai laiko karo šalimis.

O. Scholzas taip pat įspėjo, kad Vokietija kare negali pritarti paliauboms, kurios „reikštų Ukrainos kapituliaciją“. V. Putino „keisti taikos pasiūlymai“ esą rodo, kad tai „nėra abstraktus klausimas“.

Gairės: vokietija, Rusija, karas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai

Sitie hitraturei jau prisikalbeja......... Paims rusai atgal berlyna o sulsas gales patvory suksles rinkti ir zylutei toletiny padavineti kaip jus pasisiks

TRAMPAS išvys Zelenskį iš Ukrainos-

po to paskelbs, kad Ukraina negaus nei vieno dolerio,neivieno ŠOVINIO, o neįgali ES pasiduos , o konservat KGB-tai ir NAUSĖDA nedaeis Ukrainoje iki galio, kaip skelbė-- galimai , nuskęs kgbe OŽIO srutose.

tai rodo ,jog Scholzas nesuvokia ,

ką pats kalba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS