O. Scholzas ragina susiskaldžiusią valdančiąją koaliciją susitelkti | Diena.lt

O. SCHOLZAS RAGINA SUSISKALDŽIUSIĄ VALDANČIĄJĄ KOALICIJĄ SUSITELKTI

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas šeštadienį paragino savo susiskaldžiusią valdančiąją koaliciją „susitelkti“ po nepalankių rezultatų praėjusią savaitę vykusiuose ES parlamento rinkimuose.

Valdžioje nuo 2021 metų pabaigos esančios trys vyriausybės partijos – O. Scholzo socialdemokratai (SPD), žalieji ir liberalioji FDP – nesutaria dėl įvairių klausimų, įskaitant kovos su klimato kaita priemones ir biudžeto išlaidas.

„Manau, kad tai yra vienas iš visiškai pagrįstų daugelio piliečių priekaištų, būtent, kad koalicijoje vyksta per daug diskusijų“, – G7 viršūnių susitikimo Italijoje kuluaruose O. Scholzas sakė Vokietijos televizijos kanalui ZDF.

„Turime susikaupti ir laikytis susitarimų“, – pridūrė jis.

„Žmonės turi teisę reikalauti, kad padėtis pasikeistų“, – visuomeniniam transliuotojui ARD sakė O. Scholzas.

Trys koalicijos partijos patyrė skaudų pralaimėjimą Europos Parlamento rinkimuose – SPD per nacionalinius rinkimus pasiekė prasčiausią rezultatą nuo 1949 metų.

Vėliau O. Scholzas savo partijoje sulaukė vis aštresnės kritikos.

Tačiau šeštadienį O. Scholzas ZDF ir ARD pareiškė esąs „tikras“, kad jis bus kitas SPD kandidatas į kanclerio postą 2025 metų rudenį numatytuose parlamento rinkimuose.

Netrukus koalicijos laukia naujas išbandymas, nes iki liepos pradžios reikia pasiekti susitarimą dėl 2025 metų biudžeto.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Telkėjas,bl.,

greitai čiul...sit musulmonams ryte ir vakare, mulai iš minareto plyšaujant.

Pakrante

Senai reikėjo mažiau sikti į kelnes,burliokas per tą laiką tiek pridarė nuostolių !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS