O. Syrskis: Časiv Jaras ir toliau kontroliuojamas Ukrainos pajėgų | Diena.lt

O. SYRSKIS: ČASIV JARAS IR TOLIAU KONTROLIUOJAMAS UKRAINOS PAJĖGŲ

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis sako, kad ukrainiečių gynėjai ir toliau kontroliuoja Časiv Jarą. Visi rusų mėginimai užimti miestą buvo nesėkmingi, sakoma feisbuke praskelbtame pranešime.

Situacija šioje karo veiksmų teritorijoje, anot O. Syrskio, išlieka sudėtinga. Priešas mėgina pasiekti Donecko srities administracinę sieną išnaudodamas turimą lėktuvų, raketų ir artilerijos amunicijos pranašumą.

Ypač sunki padėtis Bachmuto kryptimi – teritorijose į rytus nuo Časiv Jaro ir Kliščijivkos, taip pat Avdijivkos kryptimi prie Berdyčių, Orlivkos, Vodjanės, Pervomajskės, Novomychajlivkos, pažymėjo O. Syrskis.

Jo teigimu, situacija sudėtinga ir Lymano, Orichivo, Chersono zonose. „Tuo pat metu pasiekėme taktinės sėkmės Kupjansko ir Lymano rajonuose“, – sakė jis. Ukrainos gynybinės pajėgos esą toliau daro didelius nuostolius okupaciniams daliniams - karių, amunicijos ir karo technikos.

Tiek Ukrainos, tiek Rusijos kariniai tinklaraštininkai, turintys ryšių su ginkluotosiomis pajėgomis, penktadienį teigė, kad Rusijos kariuomenė pasiekė Časiv Jaro miesto pakraščius. Časiv Jaras yra svarbus logistikos centras Kyjivo pajėgoms. Jis yra už kelių kilometrų į vakarus nuo Bachmuto.

Gairės: Oleksandras Syrskis, karas Ukrainoje, Časiv Jaras, Ukrainos pajėgos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS