Obamos atsidūrė žmonių, kuriais amerikiečiai žavisi labiausiai, sąrašų priekyje | Diena.lt

OBAMOS ATSIDŪRĖ ŽMONIŲ, KURIAIS AMERIKIEČIAI ŽAVISI LABIAUSIAI, SĄRAŠŲ PRIEKYJE

  • 1

Moteris, kuria amerikiečiai žavisi labiausiai, yra buvusi pirmoji ponia Michelle Obama (Mišel Obama), rodo visuomenės nuomonės tyrimo instituto „Gallup“ metinė apklausa.

M. Obama pirmą kartą per 17 metų šiame sąraše aplenkė buvusią JAV valstybės sekretorę Hillari Clinton (Hilari Klinton). 2018 metų sąraše H. Clinton yra trečioje vietoje – ją taip pat aplenkė JAV aktorė ir televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey (Opra Vinfri).

Ketvirtadienį paskelbto moterų, kuriomis amerikiečiai žavisi labiausiai, sąrašo pirmajame septintuke taip pat yra dabartinė pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp), britų karalienė Elizabeth II (Elzbieta II), Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir JAV Aukščiausiojo Teismo teisėja Ruth Bader Ginsburg (Rut Beider Ginsburg), aktyviai kovojanti už moterų teises.

„Gallup“ taip pat sudarė vyrų, kuriais Jungtinėse Valstijose žavimasi labiausiai, sąrašą. Pirmojoje jo vietoje yra eksprezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), kuris šios pozicijos neužleidžia jau 11-ti metai iš eilės.

Antroje vietoje atsidūrė dabartinis Amerikos lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), o po jo yra 43-iasis JAV prezidentas George'as W. Bushas (Džordžas V. Bušas) ir popiežius Pranciškus.

Amerikiečių apklausa buvo vykdoma gruodžio 3–12 dienomis. Respondentų buvo prašoma nurodyti vyrą ir moterį iš bet kurios pasaulio valstybės, kuriais jie žavisi labiausiai.

Pirmą kartą tokį sąrašą „Gallup“ sudarė 1946 metais. Nuo to laiko sąrašai buvo sudarinėjami kasmet, išskyrus 1976-uosius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Havajietis hibridas tai dar puse velnio ,bet ta ispersdante nuodegulis islindes is krosnies ...brrrr

SUSIJUSIOS NAUJIENOS