Odesos teismas nuteisė Kinijos tinklaraštininką, filmavusį Ukrainos oro gynybos pajėgų darbą | Diena.lt

ODESOS TEISMAS NUTEISĖ KINIJOS TINKLARAŠTININKĄ, FILMAVUSĮ UKRAINOS ORO GYNYBOS PAJĖGŲ DARBĄ

Odesos teismas pripažino kaltu Kinijos tinklaraštininką, filmavusį Ukrainos oro gynybos pajėgų darbą, pranešė „Ukrinform“.

Odesos Prymorsko apygardos teismo sprendime sakoma, kad Kinijos Liaudies Respublikos pilietis, naudodamasis jam priklausančia įranga – fotoaparatu „Canon“, būdamas savo laikinoje gyvenamojoje vietoje, bute, įrašė oro gynybos darbo Odesos mieste vaizdo įrašą ir paskelbė jį savo kanale. Šis vaizdo įrašas padeda nustatyti Ukrainos karinio jūrų laivyno ugnies grupių buvimo vietą, taip pat naudojamų ginklų sistemų skaičių ir tipą. Tinklaraštininkas paskelbė vaizdo įrašus savo „YouTube“ kanale.

Per teismo posėdį tinklaraštininkas visiškai pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi ir sakė nusprendęs nutraukti nusikalstamą veiklą ir visokeriopai prisidėti prie Ukrainos pergalės priartinimo.

Teismo nutartyje rašoma, kad kaltinamasis padarė nusikaltimą Ukrainos nacionalinio saugumo pagrindams, pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą jo veikla priskiriama sunkių nusikaltimų kategorijai. Tačiau teismas atsižvelgė į kaltinamojo nuoširdų gailėjimąsi ir aktyvią pagalbą išaiškinant nusikaltimą ir atleido tinklaraštininką nuo vienerių metų lygtinės laisvės atėmimo bausmės.

Teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis laikosi proukrainietiškos pozicijos, remia Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir vykdo savanorišką veiklą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų labui ir teismo salėje paleido tinklaraštininką iš suėmimo.

Gairės: karas Ukrainoje, Odesos teismas, nuteisė, Kinijos tinklaraštininkas, filmavo Ukrainos oro gynybos pajėgų darbą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS