Olandai planuoja didelę „Brexit“ šventę paplūdimyje | Diena.lt

OLANDAI PLANUOJA DIDELĘ „BREXIT“ ŠVENTĘ PAPLŪDIMYJE

Tūkstančiai žmonių per „Facebook“ užsiregistravo dalyvauti viename Olandijos paplūdimyje planuojamame surengti vakarėlyje Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos proga, per kurį būtų vaišinama maistu ir gėrimais iš visos Bendrijos.

Per renginį, inicijuotą žiniasklaidos darbuotojo Rono Toekooko (Rono Tukuko), dalyviai raginami spalio 31-ąją susirinkti ant jūros kranto Pajūrio Zeiko miestelyje netoli Amsterdamo. Kaip dabar planuojama, tą dieną Jungtinė Karalystė turėtų išstoti iš Bendrijos.

Jau daugiau kaip 7 000 žmonių pažymėjo ketinantys dalyvauti šioje „Brexit“ šventėje, o dar 52 000 išreiškė susidomėjimą.

„Tai bus mielas atsisveikinimas su sena drauge, kuri patiria jaudinamą nuotykį, bet galbūt nėra itin nuovoki“, - antradienį olandų naujienų agentūrai ANP sakė R. Toekookas.

Per vakarėlį planuojama „sėdėti šezlonguose, vaišintis olandiškomis bulvytėmis, prancūzišku vynu ir vokišku alumi, stebint, kaip Britanija užsidaro“.

„Jeigu bus pakankamas susidomėjimas, galbūt bus grupė, galinti sugroti... „We'll Meet Again“ (Mes vėl susitiksim)", – kalbėjo R. Toekookas.

Šventės repertuarui buvo siūlomos ir kitos dainos, įskaitant naujos olandų vaikinų grupės „Breunion Boys“ singlą „Britain Come Back“ (Britanija, sugrįžk).

R. Toekookas sakė, kad tokia šventė būtų natūralus sprendimas Nyderlandams, šimtmečius palaikiusiems glaudžius kultūrinius, prekybinius ir politinius ryšius su Jungtine Karalyste.

Abiejų šalių ekonomikos tebėra glaudžiai susijusios, tad Olandija ėmėsi didelio masto pasiruošimų scenarijui, jeigu spalio 31-ąją Britanijai tektų palikti ES be jokios sutarties dėl būsimų santykių.

Gairės: olandai, Brexit, šventė
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vieni siknaskyles atstatykit

kiti ,,,uztraukit,,, y tuza pavarykit po to pasikeiskit...ir viska pakartokit...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS