Originalus naujųjų vikingų tikslas: penkis mėnesius irkluos iki Afrikos | Diena.lt

ORIGINALUS NAUJŲJŲ VIKINGŲ TIKSLAS: PENKIS MĖNESIUS IRKLUOS IKI AFRIKOS

Irkline valtimi iš Norvegijos iki Afrikos – tokiai vasaros kelionei pasiryžę trys jauni vyrai. Jie tiksi nuirkluoti 4 tūkst. kilometrų Norvegijos, Danijos ir Vokietijos pakrantėmis, vėliau kanalais per Prancūziją, o toliau dar Ispanijos pakrante, kol pasieks Maroką.

„Manau, kad mums trūks lovos. Naktimis teks gulėti labai ankštai“, – teigė dalyvis Morten Nordvik.

Draugai ir giminės susirinko išlydėti naujųjų laikų vikingų į tolimą kelią. Pagal norvegų planą, jie nesiruošia plaukti aplink Ispaniją, kaip darė tikrieji vikingai, o upėmis ir kanalais per Prancūziją. Beje, ten vikingai taip pat plaukiojo.

„Norime šiek tiek išbandyti save, kaip tokia kelionė veikia fiziškai ir psichologiškai. Ne mažiau svarbu – paremti gerą tikslą. Pasirinkome padėti „Gydytojams be sienų“, – nurodė dalyvis Erlendas Solbergas Rognesas.

„Kad ir su gelbėjimo liemenėmis, visada būsime pritvirtinti prie valties“, – šnekėjo dalyvis Petteris Steenas Aksetøy.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

P. S. Aksetøy, paklaustas, ar jie bus pririšti visa laiką, atsakė: „Taip, mes privalome ryšėti apsaugą visą laiką, nes jei atsidursime už borto ar valtis apvirs, tada mums nereikės plūduriuoti toli nuo no jos, o tai svarbu“.

Norvegai planuoja, kad daugiau kaip 4 tūkst. kilometrų nuo pietų Norvegijos iki Maroko jiems pavyks įveikti iki spalio mėnesio.

E. S. Rognesas, į klausimą, ką sako šeima ir draugai, ar jie nors kiek susirūpinę, atsakė: „Mes gi ruošėmės 2,5 metų“.

Į teiginį, kad tai tarsi vikingų ekspedicija, vienas iš dalyvių atsakė: „Taip, taip ir yra“.

Be abejo, jauni norvegai išsinagrinėjo palankius vasaros vėjus, kurie galėtų nešti jų valtį į tikslą, bet irkluoti, kaip ir senųjų laikų vikingams, reikės. Tą jie planuoja daryti po 12 val. per parą penkis mėnesius iš eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS