P. Porošenka ragina surengti J. Bideno susitikimą su V. Zelenskiu iki derybų su V. Putinu | Diena.lt

P. POROŠENKA RAGINA SURENGTI J. BIDENO SUSITIKIMĄ SU V. ZELENSKIU IKI DERYBŲ SU V. PUTINU

Ukrainos eksprezidentas, partijos „Europietiškas solidarumas“ lyderis Petro Porošenka per susitikimą su šalyje viešinčiais JAV senatoriais paragino juos organizuoti abiejų valstybių vadovų susitikimą iki birželio viduryje turinčių įvykti Joe Bideno (Džo Baideno) derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, trečiadienį pranešė opozicinė politinė jėga.

„Mano pirmasis prašymas buvo toks: svarbu, kad [Ukrainos] prezidento [Volodymyro] Zelenskio ir prezidento Bideno susitikimas įvyktų prieš Bideno ir Putino susitikimą Ženevoje“, – žurnalistams sakė P. Porošenka, turėdamas omenyje birželio 16 dieną planuojamą rusų ir amerikiečių lyderių susitikimą.

Eksprezidentas pabrėžė, jog „Ukrainos lemtis negali būti svarstoma jai nedalyvaujant“.

Pasak P. Porošenkos, Vašingtonas labai atidžiai stebi padėtį Ukrainoje ir traktuoja su šia šalimi susijusius įvykius kaip labai svarbius Amerikai, todėl Kijevui reikia tuo pasinaudoti.

„Labai tikiuosi, kad prie to prisidės ir amerikiečių delegacijos vizitas“, – pridūrė buvęs prezidentas.

„Dar kartą pabrėžiame: šalies viduje galime grumtis. Šalies viduje turime daug pagrįstų pretenzijų Zelenskiui... Tačiau turime susivienyti ir demonstruoti vidinę vienybę strateginiuose reikaluose, užsienio politikoje. Labai tikiuosi, kad dar pavyks ištaisyti Zelenskio, [jo administracijos vadovo Andrijaus] Jermako ir visos jų komandos užsienio politikos nesėkmes“, – pareiškė P. Porošenka.

Ukrainoje trečiadienį lankosi JAV senatorių delegacija, kurią sudaro demokratai Jeanne Shaheen (Džin Šahin) ir Chrisas Murphy (Krisas Merfis), taip pat respublikonas Robas Portmanas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS