P. Porošenka: Ukrainos armija pasirengusi „duoti atkirtį“, jei taikos planas žlugtų | Diena.lt

P. POROŠENKA: UKRAINOS ARMIJA PASIRENGUSI „DUOTI ATKIRTĮ“, JEI TAIKOS PLANAS ŽLUGTŲ

  • 19

Ukrainos ginkluotosios pajėgos geba tinkamai atsakyti tuo atveju, jeigu įvykiai šalies rytuose pasisuktų ne pagal taikos planą, pareiškė prezidentas Petro Porošenka.

„Jeigu įvykiai ims rutuliotis ne pagal taikų planą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiandien pasirengusios duoti atkirtį“, – sakė penktadienį P.Porošenka per jėgos struktūrų vadovų posėdį Kijeve.

Jis nurodė, kad Ukraina visuomet siekė taikiomis priemonėmis sureguliuoti padėtį Donbase ir labai stengėsi, kad padėtis nebūtų eskaluojama.

„Mes matome klausimo paskirose Donecko ir Luhansko rajonuose sprendimą grynai politiniu, taikiu keliu. Bet jėgų ir priemonių valstybei apginti šiuo metu turime“, – pabrėžė jis.

Gairės: Petro Porošenka, karas Ukrainoje, Ukrainos armija
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Karti tiesa

Jei tai ką rašo tiesa. Galima daryti dvi išvadas: 1) Parošenko (nesugebantis sudaryti naujos Vyriausybės) ruošiasi naujiems rados rinkimams; 2) Matomai galutinai nori atsisakyti Donecko ir Lugansko teritorijų bei galutinai sutriuškinti Ukrainos armiją. Tačiau ar tai protinga. Jei nemoki derėtis, geriau pasitraukti iš šio posto. Juk Rusija niekada neleis naujam fašizmui egzistuoti šalia savo valstybės sienų.

vadink

kaip nori - šaltiena ar košeliena ,bet be paršo kojų ir uodegos nepagaminsi

Kęstas Br.

Kodėl mums taip labai įdomios slavų tarpusavio kovos? Nes mes patys gyvename prastai. Praėjus tiek daug nepriklausomo nuo Rusijos vagiliavimo metų, mus, lietuvius, jau nurašė į istorijos šiukšlyną: Pagal The New York Times egzistuoja tik penkios posovietinės šalys, kurios yra sėkmingos kapitalistinėje ekonomikoje: Lenkija, Estija, Baltarusija, Albanija ir Armėnija[1]. Nejaugi pasiduosim, broliai ir seserys lietuviai? Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS