Paaiškėjo, kas galėtų vadovauti „Wagner“ po J. Prigožino mirties | Diena.lt

PAAIŠKĖJO, KAS GALĖTŲ VADOVAUTI „WAGNER“ PO J. PRIGOŽINO MIRTIES

  • 0

Privačios karinės grupuotės „Wagner“ samdiniai yra nežinioje. Daug diskutuojama apie tai, kas vadovaus privačiai karinei kompanijai po Jevgenijaus Prigožino mirties, praneša UNIAN.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas rugsėjo 29 dieną viešai apkabino buvusį „Wagner“ grupės vadą ir dabartinį Rusijos gynybos ministerijos darbuotoją Andrejų Troševą ir kalbėjo apie tai, kaip jis dalyvaus naujų savanorių būrių formavime. Kai kurie „Wagner“ grupės samdiniai neigiamai į tai reagavo ir pasiūlė alternatyvų lyderį.

Gerai žinomas ir su „Wagner“ siejamas „Telegram“ kanalas spalio 1 dieną paskelbė, kad 25-erių J. Prigožino sūnus Pavelas Prigožinas perėmė „vadovavimą“ ir taip pat derasi su Rusijos gvardija dėl samdinių grąžinimo į frontą Ukrainoje. Anot šaltinio, „Wagner“ nereikės pasirašyti sutarčių su Rusijos gynybos ministerija, o samdiniai išsaugos savo vardą, simbolius, ideologiją, vadus, vadovybę ir esamus darbo standartus.

Rusijos viešai neatskleistas šaltinis sakė, kad P. Prigožinas nėra nepriklausomas veikėjas ir yra veikiamas „Wagner“ saugumo vadovo Michailo Vatanino.

Kitas „Wagner“ šalininkas rugsėjo 30 dieną pranešė, kad Rusijos gvardijos vadas Viktoras Zolotovas svarsto galimybę samdiniams prisijungti prie Rusijos gvardijos kaip atskiro „Wagner“ padalinio, nors P. Prigožinas konkrečiai nekomentavo, kaip jo padalinys „Wagner“ grupuotėje galėtų dirbti su Rusijos gvardija.

Neaišku, ką Kremlius mano apie „Wagner“ ir Rusijos valdžios santykius. Rusijos gvardija yra tiesiogiai pavaldi Rusijos prezidento administracijai. Bet kokiu atveju Rusijos gynybos ministerija turės aprūpinti įrangą ir medžiagas, kad atkurtų „Wagner“ pajėgas, nes Rusijos gvardija neturi materialinės ir techninės infrastruktūros, kad tai galėtų padaryti pati.

Gairės: Wagner, samdinių grupuotė, naujas lyderis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS