Pabėgėlius gabenusio laivo kapitonė nepakluso draudimams: bijojo keleivių savižudybės | Diena.lt

PABĖGĖLIUS GABENUSIO LAIVO KAPITONĖ NEPAKLUSO DRAUDIMAMS: BIJOJO KELEIVIŲ SAVIŽUDYBĖS

Pabėgėlius gabenusio nevyriausybinės organizacijos „Sea Watch“ laivo kapitonė Carola Rackete teigė nepaklausiusi draudimui švartuotis Italijos uoste tik todėl, kad baiminosi laivu plaukusių žmonių savižudybės, skelbė BBC.

Sekmadienį Italijoje išspausdintame interviu C. Rackete sakė – neteisėtų veiksmų ji ėmėsi tik todėl, kad kai kurie migrantai po dviejų savaičių betikslio plaukiojimo pirmyn ir atgal jau buvo pradėję save žaloti ir kapitonė nenorėjo, kad tai privestų prie savižudybės. Dauguma migrantų laive nemoka plaukti, tad jiems nebūtų sunku šokti nuo borto ir pasiskandinti, teigė C. Rackete.

Daugiau kaip dvi savaites praleidęs jūroje su birželio 12 d. prie Libijos krantų išgelbėtais migrantais, C. Racketės laivas, neturėdamas leidimo įplaukti į Italijos teritorinius vandenis ir išlaipinti juos į krantą, naktį į šeštadienį įplaukė į Lampedūzos uostą ir, švartuodamasis prie pirso, kliudė patrulinį katerį. Žmonės per incidentą nenukentėjo. 40 migrantų išlaipinti į krantą. Juos priims Prancūzija, Suomija, Vokietija, Liuksemburgas ir Portugalija.

Vokietė C. Rackete atsiprašė patrulinio katerio, į kurį „Sea-Watch 3“ laivas trenkėsi prie krantinės, įgulos.

Kapitonė atmetė vidaus reikalų ministro Matteo Salvini kaltinimą, kad ji mėgino atakuoti patrulinį laivą.

C. Rackete sakė nenorėjusi patruliniam laivui sukelti jokio pavojaus, ji tiesiog neteisingai apskaičiavo policijos laivo poziciją ir rėžėsi į jį. Kapitonė teigė, kad jos sprendimai buvo paremti ne žiaurumu ar priešiškumu, ji darė viską, kad išsekusius ir viltį praradusius žmones saugiai nugabentų į krantą.

M. Salvini C. Rackete vadino pirate ir nusikaltėle. Dabar jai paskirtas namų areštas, kapitonė bus teisiama. Jai grėstų iki 10 metų kalėjimas.

Organizacijos „Sea Watch“ atstovė spaudai Haidi Sadik BBC sakė, kad migrantams Lampedūzoje suteikta reikiama pagalba. Ji tvirtino, kad C. Rackete laikėsi ir jūrų, ir tarptautinės humanitarinės teisės. Kai jūroje yra gelbėjami žmonės, kapitonas turi juos pristatyti į artimiausią saugų uostą. H. Sadik teigė, kad į Italijos teritorinius vandenis kapitonė įplaukė ne tam, kad įgyvendintų politinį žingsnį, bet tam, kad atliktų pareigą ir laivo keleivius pristatytų į saugią vietą.

GALERIJA

  • Pabėgėlius gabenusio laivo kapitonė nepakluso draudimams: bijojo keleivių savižudybės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pitti gerardo

Aš gavau 30 000 eurų paskolą iš ponia ROSA BORRIELLO, kuri padėjo man šypsotis jai, kad galiu atlikti savo namo užbaigimą ir ji taip pat tarnauja daugeliui mano kolegų daugiau Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su juo el. Pašto adresu: borriello.rosa108@gmail.com

O kaip tai daroma

Žmogaus perkeliamas iš afrikos iki europos kainuoja nuo 1000€ pasisoduni i gelda 30-100 kunu ir juos netyčia išgelbeja Sea watch. Tu turi 30-100tukstančiu euru žmones europoje tu turi pinigus o haipas ir media garbe -sea watch.

Anonimas

kapitone reikia teisti ir ateityje neturi leisti I uosta laiva su laukiniais ,jei kapitone norejo tapti heroje---turejo padeti tuos laukinius nuplukdyti I ju tevyne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS