Pagalbos paprašiusi Šiaurės Korėja gaus beveik 2 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių | Diena.lt

PAGALBOS PAPRAŠIUSI ŠIAURĖS KORĖJA GAUS BEVEIK 2 MLN. VAKCINOS NUO COVID-19 DOZIŲ

Šiaurės Korėja paprašė vakcinos nuo COVID-19 ir turėtų gauti beveik 2 mln. dozių, pranešė PSO remiamai programai COVAX priklausantis  vakcinų aljansas GAVI, nepaisant izoliuotos valstybės pareikšimų, kad koronavirusas jos nepasiekė.

Tai yra pirmasis oficialus patvirtinimas, kad Pchenjanas paprašė tarptautinės pagalbos. Šalies medicinos infrastruktūra laikoma visiškai netinkama kovai su bet kokiu plataus masto protrūkiu.

Pagal COVAX programą Šiaurės Korėjai žadama pristatyti 1,99 mln. vakcinos dozių, nurodoma šią savaitę paskelbtoje tarpinėje platinimo ataskaitoje.

Visos šalys, gaunančios laikiną paramą vakcinomis, „pateikė prašymus“, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino vienas GAVI atstovas.

Jis pridūrė, kad atskaitoje minima rezervuota partija „atspindi naujausius tiekimo vertinimus ir atsižvelgia į šalių pasirengimą bei reguliavimo institucijų leidimus“.

Remiantis ataskaita, Šiaurės Korėja turi gauti Indijoje veikiančio Serumų instituto gaminamos „AstraZeneca“ vakcinos.

Komunistinė valstybė praėjusių metų sausio pabaigoje pirmoji pasaulyje uždarė savo sienas, siekdama apsisaugoti nuo koronaviruso.

Šiaurės Korėja jau ilgą laiką tvirtina savo teritorijoje neužfiksavusi jokių COVID-19 atvejų, o jos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) dar kartą padarė tokį pareiškimą per spalį vykusį didžiulį karinį paradą.

Ekspertai šį teiginį laiko mažai tikėtinu, atsižvelgiant į faktą, kad virusas pirmąkart buvo aptiktas kaimyninėje Kinijoje – Pchenjano pagrindinėje prekybos partnerėje ir pagalbos teikėjoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pagal juos ,,nėra"

,,Vaikiukas" moka savo šalį laikyt konclageryje. Kur viskas sakoma kad puiku o iš tikruju toks sudas kad pasaulyje kito tokio nerasi

Žilvinas Ručys

nusikaltimas prieš pasaulio žmones . Kam duoti 2 mln. vakcinų jei nėra nei vieno sergančio .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS