Palestiniečiai tarptautiniam teismui pateikė įrodymų prieš Izraelį | Diena.lt

PALESTINIEČIAI TARPTAUTINIAM TEISMUI PATEIKĖ ĮRODYMŲ PRIEŠ IZRAELĮ

  • 0

Palestiniečių vyriausybė ketvirtadienį pateikė Tarptautiniam baudžiamajam teismui (TBT) pirmąjį medžiagos pluoštą, kad paremtų savo kampaniją, kuria siekiama, jog būtų tiriami įtariami Izraelio karo nusikaltimai.

„Palestinos valstybė pažadėjo bendradarbiauti su teismu, teikti jam atitinkamą informaciją; šiandien ji tęsi savo pažadą“, – sakė iš teismo pastato išėjęs žurnalistams Palestiniečių užsienio reikalų ministras Riadas al-Malki (Rijadas Malkis).

„Palestinos valstybės pateikta informacija kelia būtinybę nedelsiant pradėti tyrimą“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienį pateikti du dokumentų aplankai: vienas – apie įtariamus Gazoje Izraelio padarytus nusikaltimus per 50 dienų karą liepą ir rugpjūtį, kai žuvo 2200 palestiniečių, daugiausia civilių, ir 73 izraeliečiai, daugiausia kariai.

Kitame aplanke – medžiaga, susijusi su Izraelio įvykdyta Vakarų Kranto ir Rytų Jeruzalės okupacija; jame yra ir „informacija palestiniečių kalinių klausimu“, nurodė Palestiniečių vyriausybės misija Hagoje.

„Tiesos siekis yra svarbus nukentėjusiems palestiniečiams – mirusiems ir gyviems, – nurodė R.al-Maliki. – Palestina pasirinko siekti teisingumo, ne keršto, štai kodėl mes esam čia šiandien“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS