PAR prezidentas ragina turtingas šalis nekaupti joms nereikalingų vakcinų nuo COVID-19 atsargų | Diena.lt

PAR PREZIDENTAS RAGINA TURTINGAS ŠALIS NEKAUPTI JOMS NEREIKALINGŲ VAKCINŲ NUO COVID-19 ATSARGŲ

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Cyrilas Ramaphosa antradienį paragino turtingas šalis nustoti kaupti perteklines vakcinų nuo COVID-19 atsargas, kurias jos buvo užsakiusios, tačiau kurių joms šiuo metu nereikia, nes pasaulis esą turi veikti kartu, kad nugalėtų koronaviruso pandemiją, rašo „Reuters“.

„Mums reikia, kad tie, kurie sukaupė vakcinų, paleistų jas tam, kad kitos šalys taip pat galėtų jų turėti“, – virtualioje Pasaulio ekonomikos forumo sesijoje sakė C. Ramaphosa.

„Turtingosios pasaulio šalys įsigijo didžiules vakcinų dozes. Kai kurios šalys įsigijo net keturis kartus daugiau nei reikia jų populiacijai kitų šalių sąskaita“, – teigė jis.

Negalime visi būti saugūs, jei kai kurios šalys skiepija savo gyventojus, o kitos – ne.

Šiuo metu Afrikos Sąjungai pirmininkaujantis C. Ramaphosa tikino, kad Afrikos šalims prieigos prie vakcinų nuo COVID-19 reikia lygiai taip pat greitai, kaip ir bet kurioms kitoms valstybėms.

PAR yra labiausiai COVID-19 paveikta šalis Afrikoje. Apskritai, šiam žemynui, kuriame gyvena 1,3 mlrd. žmonių, sunkiai pavyksta užsitikrinti pakankamai vakcinų dozių, kad būtų pradėtos visuotinės vakcinacijos kampanijos.

„Negalime visi būti saugūs, jei kai kurios šalys skiepija savo gyventojus, o kitos – ne. Kovodami su koronavirusu turime veikti kartu“, – sakė C. Ramaphosa.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS