Iš pareigų traukiasi Rygos meras M. Stakis | Diena.lt

IŠ PAREIGŲ TRAUKIASI RYGOS MERAS M. STAKIS

  • 4

Martinas Stakis traukiasi iš Rygos mero pareigų, skelbiama jo pirmadienio pranešime.

Tokį sprendimą paskatino nesutarimai koalicijoje dėl tyrimo dėl galimų pažeidimų Rygos miesto tarybos Susisiekimo departamente.

Savo pareiškime M. Stakis iš esmės pripažino, kad prarado daugumos vietos valdžios deputatų paramą. Be to, jis pareiškė, kad jo pavaduotojai pradėjo formuoti naują valdančiąją koaliciją.

M. Stakis, Latvijos sostinei vadovavęs nuo 2020 metų, teigė, kad jo pagrindiniai principai buvo skaidrumas ir sąžiningumas: tinkamai organizuoti viešuosius pirkimus, profesionaliai valdyti savivaldybės institucijas, netoleruoti korupcijos.

Remdamasis šiais principais jis informavo Rygos valdžią apie galimus pažeidimus Susisiekimo departamente.

„Deja, užuot skatinę Susisiekimo departamente nustatytų pažeidimų tyrimą, už šį reikalą atsakingi politikai padarė viską, kas įmanoma, kad viskas būtų paslėpta po kilimu, ir tyrimas buvo stabdomas, vilkinamas, sabotuojamas. Mano buvę kolegos pasirinko išdavystę – ne manęs, o principų, kuriais anksčiau dalijomės“, – sako M. Stakis.

Per pirmadienio rytą surengtą konferenciją jis teigė, kad pagrindinė priežastis, dėl kurios nutarė pasitraukti, yra, kad jis nebegali būti atsakingas už Rygos miesto tarybos sprendimus.

Oficialiai paskelbus apie mero atsistatydinimą, jis turi būti perskaitytas kitame tarybos posėdyje, ir nuo tada M. Stakis nebeis šių pareigų. Planuojama, kad tarybos posėdis įvyks kitą savaitę, tačiau gali būti sušauktas neeilinis posėdis.

Liberalios pakraipos partijų „Už plėtrą/Už!“ ir „Progresyvieji“ susivienijimo atstovas M. Stakis sakė, kad nusprendė atsistatydinti tik iš mero pareigų, tačiau tarybos nario mandato neatsisakys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

''nesusisiekė'' ir

nusiplovė , kol laikas ............... matyt ir latviai prabudo - pamatė kas juos valdė sostinėje

Cia viskas aisku...

Juodaakis...

zirga galvos visi per siknaskyle y prieky

Soroso varomi....y sviesu jankiska LGBTQ -hujistiny rytoju
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS