Pareigūnas: JAV siunčia pastiprinimą į Artimuosius Rytus, baiminantis Irano atakos | Diena.lt

PAREIGŪNAS: JAV SIUNČIA PASTIPRINIMĄ Į ARTIMUOSIUS RYTUS, BAIMINANTIS IRANO ATAKOS

  • 4

Jungtinės Valstijos penktadienį pranešė siunčiančios pastiprinimą į Artimuosius Rytus, vis labiau baiminantis, kad Iranas netrukus gali surengti atsakomąją ataką prieš Izraelį.

„Perkeliame į regioną papildomas pajėgas, kad sustiprintume regionines atgrasymo pastangas ir padidintume JAV pajėgų apsaugą“, – sakė JAV gynybos pareigūnas Vašingtone.

JAV yra pagrindinė Izraelio sąjungininkė.

Iranas remia priešiškai Izraelio atžvilgiu nusiteikusias kovotojų grupuotes, tokias kaip palestiniečių „Hamas“ ir Libano „Hezbollah“. Teheranas nepripažįsta Izraelio.

Kruviniausias visų laikų karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7-ąją „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo apie 1 170 izraeliečių ir užsieniečių, daugiausia civilių, rodo AFP kaupiami duomenys, paremti oficialiais Izraelio skaičiais.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra 129, įskaitant 34 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo 33 634 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Egis

Amerika neįgali, kare vietname, afganistane parodė ką sugeba,šalys gyvena savo gyvenimą ,afganistane paliko karinės tehnikos ir spruko , ukraijnai pažadai neįgyvendinti .,tai kam reikėjo balamutintinti šalį jei negali ištesėti ką žadėjai

Pilietis

Amerikosai siusdami karius i artimuosius rytus tik dar labiau eskaluos situacija, nebent tie kariai padetu arabam susitvarkyt su teroristais t.y. žydais

Hihi

Laikas ir lietuvai pajusti Karo skoni...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS