Paryžiuje 40 tūkst. žmonių dalyvavo manifestacijoje kovai su klimato kitimu remti | Diena.lt

PARYŽIUJE 40 TŪKST. ŽMONIŲ DALYVAVO MANIFESTACIJOJE KOVAI SU KLIMATO KITIMU REMTI

  • 4

Penktadienį Paryžiuje apie 40 tūkstančių žmonių dalyvavo manifestacijoje kovai su klimato kitimu remti. Tai pranešė televizijos kanalas BFM, remdamasis rengėjų duomenimis.

Tarp manifestacijos dalyvių buvo daug moksleivių ir studentų. Jie laikė plakatus su šūkiais „Pakeisime sistemą, o ne klimatą“, „Vandenynai perpildyti - mes irgi“, „Už švarią planetą!“.

Penktadienį mitingai vyko ir kituose Prancūzijos miestuose - Bordo, Monpeljė, Havre, Ruane. Strasbūre licėjų ir universitetų auklėtiniai surengė protesto akciją priešais Europos Tarybos pastatą. Protestuotojai skandavo: „Europos Taryba, pabusk!“. Policijos duomenimis, akcijoje dalyvavo apie 5 tūkstančius žmonių.

Ketvirtadienį kelios ekologų organizacijos, tarp jų - „Greenpeace“ ir „Fondation pour la nature et l'Homme“ („Gamtos ir žmogaus fondas“), padavė į teismą Prancūzijos vyriausybę, kaltindamos ją neveiklumu kovos su klimato kitimu klausimais.

GALERIJA

  • Paryžiuje  40 tūkst. žmonių dalyvavo manifestacijoje kovai su klimato kitimu remti
  • Paryžiuje  40 tūkst. žmonių dalyvavo manifestacijoje kovai su klimato kitimu remti
SIPA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Laikas žmonijai pažinti, mano prieš 10 metų atrastą TREČIĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINĮ JUDĖJIMĄ IR nejuokinti PASAULĮ!

Anonimas

Ir pas mus Vilniuje keliolika akiniuotų dykinėjančių kvaišų išėjo į gatvę pasivaipyti. Štai kas darosi, kai nebereikia nei karvių milžti, nei kiaulių šerti....žmogus išsigimsta ir kvailėja.

...

KIEK reikėjo medžių iškirst, KIEK teko vandens užteršt kad šiems 'gynėjams' tų plakatų pridaryt?.. tai KAM ta apgaulė - nusispjaut jums į tą Gamtą, svarbu viešai padurniuot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS