Paryžiuje dėl koronaviruso užsidaro Luvras, Versalio rūmai ir Eifelio bokštas | Diena.lt

PARYŽIUJE DĖL KORONAVIRUSO UŽSIDARO LUVRAS, VERSALIO RŪMAI IR EIFELIO BOKŠTAS

Paryžiaus populiariausios turistų lankytinos vietos, įskaitant Luvrą, Versalio rūmus ir Eiffelio (Eifelio) bokštą, penktadienį buvo uždarytos dėl koronaviruso, Prancūzijos valdžiai paskelbus kad draudžiami didesni kaip 100 žmonių susibūrimai.

Ši šalis yra viena labiausiai nukentėjusių nuo koronaviruso pandemijos Europoje. Prancūzijoje koronavirusas nustatytas daugiau kaip 2 800 žmonėms, nuo jo mirė 79 asmenys.

Pandemija itin smarkiai smogė Prancūzijos turizmo ir kultūros sektoriams, vyriausybei sugriežtinus apsaugos priemones dėl viruso protrūkio – nuspręsta uždaryti mokyklas ir uždrausti didelius žmonių susibūrimus.

Tiek Luvras, tiek Eiffelio bokštas liks uždaryti iki atskiro pranešimo. Versalio rūmai taip pat pranešė, kad užsidaro.

Eiffelio bokšto atstovai nurodė, kad „dėl COVID-19 epidemijos“ šis objektas užsidaro nuo penktadienio 21 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku.

Pasak atstovų, tikimasi, kad pavyks „labai greitai vėl atsidaryti, kai tai leis sąlygos“.

Lankomiausias pasaulio muziejus Luvras, išaugus sergančiųjų skaičiui Prancūzijoje, jau buvo apribojęs lankytojų skaičių iki 1 000, bet penktadienį paskelbė, kad užsidaro ir atideda dvi vėliau šį pavasarį planuotas parodas.

Luvro pavyzdžiu netrukus pasekė ir Versalio rūmai, kuriuos kasmet aplanko beveik 10 mln. turistų.

Paryžiaus Orsė muziejus, kur saugoma didžiausia pasaulyje impresionistų paveikslų kolekcija, savo tinklalapyje taip pat pranešė, kad užsidaro.

Prancūzijos kultūros ministerijai nurodžius valstybinėms institucijoms smarkiai apriboti įsileidžiamų lankytojų skaičių, virtinė kitų muziejų irgi paskelbė, kad uždaro savo duris.

Užsidaryti liepta ir teatrams, bibliotekoms bei koncertų salėms.

Tuo metu Prancūzijos kultūros ministras Franckas Riesteris (Frankas Risteris) karantinuotas namie, nes anksčiau šią savaitę jam buvo nustatytas koronavirusas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS