Pasaulio banko paramos skurdžiausioms šalims fondas pirmą kartą išleido obligacijų | Diena.lt

PASAULIO BANKO PARAMOS SKURDŽIAUSIOMS ŠALIMS FONDAS PIRMĄ KARTĄ IŠLEIDO OBLIGACIJŲ

  • 0

Skurdžiausioms pasaulio šalims padedantis Pasaulio banko fondas pranešė, jog pirmą kartą savo beveik 60 metų istorijoje išleido pasaulinę obligacijų emisiją, pritraukęs 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Tarptautinės plėtros asociacijos (IDA) išleistų penkerių metų trukmės AAA reitingu įvertintų obligacijų paklausa beveik penkis kartus viršijo iš pradžių pasiūlytą kiekį, pranešė Pasaulio bankas.

„Šiandien išleistos obligacijos IDA leis pasinaudoti kapitalo rinkų galia sprendžiant vienus svarbiausių pasaulyje uždavinių ir siekiant padėti milijonams žmonių išsivaduoti iš skurdo“, – pareiškė Pasaulio banko vadovas Jim Yong Kimas (Džim Jong Kimas).

Daugiau kaip 40 proc. obligacijų įsigijo centriniai bankai, ketvirtadalį – bankai, o dar ketvirtadalį – pensijų fondai. Lėšos bus panaudotos tvarios plėtros projektams finansuoti.

IDA, kuri skurdžiausioms šalims teikia labai pigias paskolas, savo darbe anksčiau kliaudavosi vyriausybių reguliariai skiriamais įnašais. Tačiau 2016 metais akcininkai nusprendė, kad lėšų būtų galima pritraukti iš investuotojų.

„Nors obligacijų emitentų rinkoje IDA yra naujokė, ji yra jau ilgą laiką veikianti institucija, kuri jau beveik 60 metų yra vienas pagrindinių kai kurių iš sparčiausiai pasaulyje augančių ūkių plėtros finansavimo ir patirties šaltinių“, – pažymėjo Jim Yong Kimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS