Pasaulyje prasideda klimato streikas: liaukitės neigti, kad Žemė miršta | Diena.lt

PASAULYJE PRASIDEDA KLIMATO STREIKAS: LIAUKITĖS NEIGTI, KAD ŽEMĖ MIRŠTA

Pasaulinis klimato streikas penktadienį prasidėjo nuo Australijos ir Ramiojo vandenyno salų valstybių. Penktadienį visame pasaulyje planuojama daugiau kaip 5 tūkst. protestų, kurių kulminacija taps švedės paauglės aktyvistės Gretos Thunberg vadovaujamos eitynės iki Jungtinių Tautų (JT) būstinės Niujorke, skelbia „Deutsche Welle“.

Pasaulinis klimato streikas, įkvėptas aplinkosaugos aktyvistės G. Thunberg, rengiamas likus trims dienoms iki JT aukščiausiojo lygio susitikimo klimato politikos klausimais Niujorke.

Liaukitės neigti, kad Žemė miršta.

Penktadienį 156 šalyse planuojama daugiau kaip 5 tūkst. protestų dėl klimato kaitos.

Australija ir Ramiojo vandenyno salų valstybėse gyvenančios tautos jau pradėjo protestus, didžiulės minios žmonių susirinko Vanuatu ir Saliamono salose.

Tūkstančiai mokyklų mokinių penktadienį praleido pamokas ir išėjo į Australijos gatves dalyvauti pasauliniame klimato streike, skirtame reikalauti, kad pasaulio lyderiai imtųsi skubių veiksmų, kad užkirstų kelią ekologinei katastrofai.

„Liaukitės neigti, kad Žemė miršta“, – tokį užrašą nešė vienas protesto dalyvis Sidnėjuje.

Ramiojo vandenyno regiono žemumose esančios salų valstybės kol kas labiausiai jaučia klimato kaitos poveikį. Vandenynų lygio kilimas kelia egzistencinę grėsmę tokioms valstybėms Ramiajame vandenyne kaip Tuvalu, kur aukščiausias taškas yra mažiau nei 5 metrai virš jūros lygio. Kai kurie gyventojai jau buvo priversti persikelti.

JT teigimu, tai, kas vyksta Ramiojo vandenyno salų šalyse, „rodo, kas yra paruošta likusiems mums visiems“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zeme

Zeme nemirsta ir nemirs pirma ismirs zulikai kurie pasinaudoje tuo nori apiplesti zmonije pardavinedami tarsa prispausfino popieriuku kurie tampa beverciais tai dabar taip norima isimt is apyvartos naujas biznis pardavines tarsa bet tai jau zulikavimas

tai

neužgesins degančios magmos gelmėse anei tektoninių plokščių slinkimo.

Zeme

Jei zeme mirsta su ja mirsime ir mes su ja gimeme su ja ir mirsime anksciau ar veliau ir tas tarptautinis zulikavimas pasipelnymo tikslais nesustabdys tos baigties tik sukels didesni chaosa ko ir siekiama
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS