Pasipylė suklastotos naujienos, kad prezidento E. Macrono žmona – translytė | Diena.lt

PASIPYLĖ SUKLASTOTOS NAUJIENOS, KAD PREZIDENTO E. MACRONO ŽMONA – TRANSLYTĖ

Pastarosiomis dienomis Prancūzijoje išplito dezinformacija apie prezidento Emmanuelio Macrono žmoną – melagingai tvirtinama, kad ji gimė vyru. Tai didina būgštavimus dėl melagingų naujienų plitimo internete, likus mažiau nei keturiems mėnesiams iki prezidento rinkimų.

68 metų Brigitte Macron ketina paduoti ieškinį dėl dezinformacijos. Tai patvirtino jos advokatas.

Melagingos transfobinio pobūdžio žinios, nukreiptos į iškilius politinius veikėjus, iki šiol buvo itin retos Prancūzijoje, bet dabar tai naujas reiškinys visame pasaulyje. Jau buvo nusitaikyta į tokias moteris kaip buvusi JAV pirmoji ponia Michelle Obama, JAV viceprezidentė Kamala Harris ir Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern.

Išpuoliai prieš Brigitte Macron surengti jos vyrui antradienį atšventus 44-ąjį gimtadienį bei rengiantis įtemptai kovai dėl perrinkimo balandį. E. Macrono santykiai su 24 metais už jį vyresne žmona kaip visada sulaukia didelio žiniasklaidos susidomėjimo Prancūzijoje ir užsienyje. Pirmą kartą jiedu susitiko, kai ji vedė dramos būrelį, o jis dar buvo paauglys moksleivis. Tai ne pirmas kartas, kai Macronų pora nukenčia nuo gandų, nukreiptų į lytį ar seksualinę orientaciją. Per 2017-ųjų rinkimų kampaniją E. Macronas gavo paneigti teiginius apie savo tariamą homoseksualumą.

Jau kelis mėnesius socialiniuose tinkluose daugėjo žinučių, kuriose teigiama, kad Brigitte Macron, gimusi Brigitte Trogneux, yra translytė moteris, kurios vardas gimus buvo Jeanas Michelis. Melagingi teiginiai sako, kad buvo suregztas didžiulis sąmokslas, siekiant nuslėpti pasikeitusį statusą. Sąmokslo teorija nuėjo dar toliau – teigiama, kad buvo nuslėpti kaltinimai pedofilija.

Regis, pirmą tokį pareiškimą feisbuke kovo mėnesį pateikė vartotojas, pasivadinęs „Natacha Rey“. Šios „žurnalistės“ puslapyje knibždėte knibžda konspiracinių teorijų ir liejasi kritika prieš vadinamąją „sveikatos diktatūrą“. Tai pasigavo kitas feisbuko vartotojas, sukūręs sąmokslo teoriją, kad Brigitte Macron yra „satanistė, pedofilijos nusikaltėlė, translytė“ – tai terminas, atkartojantis JAV kilusio „Qanon“ sąmokslo judėjimo teiginius, kad pasaulį slapta valdo pedofilų elitas.

Panašūs teiginiai pradėjo plisti spalio viduryje. Grotažymė #JeanMichelTrogneux pirmą kartą pasirodė tviteryje lapkričio 1 d., vėliau ją išplatino palyginti mažai sekama paskyra „Le Journal de la Macronie“. Beveik mėnesį grotažymė nebuvo itin matoma, tačiau nuo gruodžio pradžios patyrė įspūdingą populiarumo augimą – sugeneravo 68 300 pakartotinių pranešimų ir daugiau nei 174 tūkst. paspaudimų „patinka“.

Kaip ir daugelio sąmokslo teorijų atveju, pagrindiniai jos propaguotojai yra iš labai įvairių judėjimų – nuo ​​COVID skeptikų iki prancūzų ultranacionalistų. Tviterio paskyrą, kurioje paskelbta daugiausia pranešimų apie šias suklastotas naujienas, valdo „Frexito“, Prancūzijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos, šalininkas, o daugiausiai šių žinučių išplatinusiam tviterio vartotojui priklauso internetinė žiniasklaida, smerkianti „propagandą“ apie COVID omikron atmainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Dfds

Pydaru klanas

O jus galit yrodyt kad tai ne vyras :))) juokauju niekam tai neidomu su kuo tas makaronas leidzia laisvaliki :)))

IR TAI VADINASI

Vakarų valstybių "demokratija". Tik...tai ne demokratija, o tikras vakarų valstybių niekšiška propaganda, kuri naudojama jau ne pirmą šimtmetį. Čia prie to, palyginimui. Keli stambūs Amerikos biznieriai pasipiktine šaukia :"Kaip drįsta Kinija ir Rusija jau ekonomiškai lenkti Ameriką. Kelių hegemonų šioje planetoje negali būti. Tik Amerika gali užimti šį postą"....Tai irgi "demokratija" - Amerikoniška...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS