Pats V. Putinas S. Seagalui įteikė Rusijos piliečio pasą | Diena.lt

PATS V. PUTINAS S. SEAGALUI ĮTEIKĖ RUSIJOS PILIEČIO PASĄ

  • 5

Prezidentas Vladimiras Putinas pats asmeniškai įteikė Rusijos piliečio pasą amerikiečiui kovinių filmų žvaigždei Stevenui Seagalui (Stivenui Sigalui) ir dar pasakė tikįs, kad šis gestas padės „normalizuoti“ įtemptus santykius su Vašingtonu.

Dar lapkričio pradžioje V.Putinas pasirašė įsaką, kuriuo nurodyta „suteikti Rusijos Federacijos pilietybę Stevenui Fredericui Seagalui (Stivenui Frederikui Sigalui), gimusiam 1952 metų balandžio 10 dieną JAV“, – sakoma V.Putino įsake, kuris ketvirtadienį buvo paskelbtas Kremliaus interneto svetainėje.

Prie apskritojo stalo Kremliuje, kaip rodyta per televiziją, sėdėdamas V.Putinas parodė Holivudo aktoriui, kurioje vietoje reikia pasirašyti pase.

Tada jiedu atsistojo, paspaudė vienas kitam ranką, ir V.Putinas tarė: „Aš sveikinu jus“, o S.Seagalas atsakė rusiškai: „Bolšoje spasibo“, kas reiškia „labai ačiū“.

„Iš pat pradžių mes kalbėjomės apie tai, kad jeigu tai įvyks, tai bus visiškai depolitizuota“, – pasakė Rusijos lyderis amerikiečių aktoriui.

Pasak prezidento, turinčiam Rusijos pilietybę amerikiečiui bus lengviau realizuoti savo profesijos planus, bendrauti su draugais Rusijoje.

S.Seagalas sakė, kad jam „didelė garbė“ turėti Rusijos pasą, o V.Putinas pažymėjo tikįs, kad „mūsų asmeniški santykiai išliks ir tęsis“.

Šių metų rugsėjį lankydamasi Sachalino saloje vykusiame kino festivalyje Holivudo veiksmo filmų žvaigždė minėjo, kad tikriausiai greitai gaus Rusijos pilietybę.

Savo norą tapti Rusijos piliečiu aktorius tada aiškino tuo, kad „labai norėtų kelis mėnesius per metus praleisti su savo draugais Rusijoje, su žmonėmis, kurie jį čia myli ir jo laukia“.

Metų pradžioje buvo pranešta, kad S.Seagalas jau gavo Serbijos pilietybę ir planuoja Belgrade atidaryti kovos menų mokyklą.

Anksčiau S.Seagalas per Rusijos valstybinę žiniasklaidą yra liaupsinęs V.Putiną.

2013 metais interviu Rusijos valstybinei televizijai RT S.Seagalas V.Putiną pavadino „vienu iškiliausių dabartinių pasaulio lyderių“.

„Jam labiau nei visiems kitiems, kuriuos pažįstu, rūpi Rusija ir jis nebijo imti ir padaryti, ką reikia“, – sakė aktorius.

Be dalyvavimo kovos menų renginiuose su V.Putinu, S.Seagalas, kuris yra budistas, neretai lankydavosi budistiniuose Rusijos regionuose. Rugpjūčio mėnesį jis apsilankė ir Rusijos sąjungininkėje ir kaimynėje Baltarusijoje, kur ragavo prezidento Aleksandro Lukašenkos užaugintų daržovių.

Pastaraisiais metais Kremlius suteikė Rusijos pilietybę ir kelioms kitoms užsienio garsenybėms, tarp jų Prancūzijos kino žvaigždei Gerard'ui Depardieu (Žerarui Depardjė) ir JAV boksininkui Roy Jonesui Jr. (Rojui Džounsui jaunesniajam).

GALERIJA

  • Pats V. Putinas S. Seagalui įteikė Rusijos piliečio pasą
  • Pats V. Putinas S. Seagalui įteikė Rusijos piliečio pasą
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nuo

dazno snukiu dauzymo matosi /stogas/ pavaziavo?... kagi jau laikas o kazin ar ir 2 pusei dave o gal jis vienisas tai gal ho... jei ne p...

:D

Tai dabar tikriausiai lietuvoj uždraus rodyti filmus su Seagalu :D :D

Edmundas Tulcevicius

Tiek vienas , tiek kitas is aktiriu paveikti senatves marazmo - senatve .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS