Pentagonas: JAV gynybos sekretorius paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių | Diena.lt

PENTAGONAS: JAV GYNYBOS SEKRETORIUS PAGULDYTAS Į INTENSYVIOSIOS TERAPIJOS SKYRIŲ

  • 0

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas), kuris yra gydomas dėl šlapimo pūslės problemos, buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių, vėlai sekmadienį paskelbė Pentagonas, remdamasis sekretoriaus gydytojais.

„Šįvakar po virtinės tyrimų ir vertinimų sekretorius buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių Walterio Reedo (Valterio Rido) nacionaliniame karo medicinos centre, palaikomajam gydymui [taikyti] ir atidžiai stebėti“, – sakoma pareiškime.

Prieš kelias savaites paaiškėjo, kad 70 metų L. Austinas laikė paslaptyje ankstesnius savo hospitalizacijos atvejus ir ne iš karto informavo JAV prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) apie vėžio diagnozę. Dėl to gynybos sekretorius sulaukė kritikos, Jungtinėms Valstijoms susiduriant su krizėmis Viduriniuose Rytuose ir Ukrainoje.

Šįkart nėra aišku, kiek laiko sekretorius L. Austinas bus hospitalizuotas.

Gruodį ir sausį L. Austinas iš esmės buvo kuriam laikui dingęs iš viešumos – iš pradžių dėl prostatos vėžio gydymo, o paskui dėl atliktos procedūros komplikacijų.

Šį kartą visuomenei buvo pranešta maždaug dvi valandos po to, kai L. Austinas sekmadienį po pietų buvo išsiųstas į ligoninę. Prieš pat 17 val. vietos (24 val. Lietuvos) laiku gynybos vadovo funkcijas ir pareigas perėmė gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks (Keitlin Hiks), sakė Pentagono atstovas Patas Ryderis (Patas Raideris).

„Šįkart nėra aišku, kiek laiko sekretorius L. Austinas bus hospitalizuotas“, – sakoma naujausiame pareiškime, paskelbtame Walterio Reedo nacionalinio karo medicinos centro Merilande gydytojų Johno Maddoxo (Džono Madokso) ir Gregory Chesnuto (Gregorio Česnato) vardu.

Dabartinė šlapimo pūslės problema neturėtų pakeisti prognozės, kad jis visiškai pasveiks, nurodė gydytojai ir pridūrė, kad prognozės dėl L. Austino vėžio taip pat išlieka puikios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS