Pentagono inspektorius atliks tyrimą dėl nuslėptos L. Austino hospitalizacijos | Diena.lt

PENTAGONO INSPEKTORIUS ATLIKS TYRIMĄ DĖL NUSLĖPTOS L. AUSTINO HOSPITALIZACIJOS

  • 0

Pentagono nepriklausomas generalinis inspektorius atliks tyrimą dėl JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino (Loido Ostino) nesugebėjimo informuoti kitas valdžios institucijas apie savo gydymą, teigiama ketvirtadienį paskelbtame pareiškime.

L. Austinas kiek daugiau nei mėnesį neinformavo JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir Kongreso narių apie savo ligą ir kelias šių metų pradžioje ligoninėje praleistas dienas.

„Peržiūros tikslas – išnagrinėti vaidmenis, procesus, procedūras, atsakomybę ir veiksmus, susijusius su gynybos sekretoriaus hospitalizacija 2023 metų gruodžio – 2024 metų sausio mėnesiais“, – teigiama pranešime.

Tyrimo metu taip pat bus vertinama, ar Gynybos departamento „politika ir procedūros yra pakankamos siekiant užtikrinti, kad būtų laiku ir tinkamai pranešama ir veiksmingai perduodami įgaliojimai, kai tai yra susiję su vyresniųjų vadovų sveikatos būkle ar kitomis priežastimis“.

L. Austinui diagnozė buvo nustatyta gruodžio pradžioje, gruodžio 22 dieną jam buvo atlikta operacija, o sausio 1 dieną jis buvo paguldytas į ligoninę dėl komplikacijų, anksčiau antradienį pranešė Pentagonas.

Baltiesiems rūmams apie tai, kad gynybos sekretorius guli ligoninėje, buvo pranešta tik sausio 4 dieną, Artimuosiuose Rytuose ir Ukrainoje tvyrant didelei įtampai.

Baltieji rūmai tvirtino, kad J. Bidenas, kuris lapkritį vyksiančiuose rinkimuose sieks antrosios kadencijos, kontroliavo savo vyriausybę, nors iki šios savaitės pradžios nežinojo apie gynybos sekretoriaus sveikatos būklę.

Reaguodamas į tai, Baltųjų rūmų personalo vadovas Jeffas Zientsas (Džefas Zajentsas), kaip ir L. Austino personalo vadovė Kelly Magsamen (Keli Magsamen), įsakė skubiai peržiūrėti taisykles, reglamentuojančias vyresniųjų JAV pareigūnų nedarbingumą.

Gynybos sekretoriui gydantis ligoninėje, vienas iš svarbiausių nacionalinio saugumo pareigūnų atsidūrė nežinioje tuo metu, kai Vašingtono pajėgos dažnai apšaudomos Irake ir Sirijoje, o Jemeno husių sukilėliai kelia grėsmę tarptautinei laivybai Raudonojoje jūroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS