Pentagono vadovas: tolesnė pagalba Ukrainai užtikrinti JAV ir viso demokratinio pasaulio saugumą | Diena.lt

PENTAGONO VADOVAS: TOLESNĖ PAGALBA UKRAINAI UŽTIKRINTI JAV IR VISO DEMOKRATINIO PASAULIO SAUGUMĄ

Pagalba Ukrainai jos kovoje su Rusijos agresija tik padės užtikrinti Jungtinių Valstijų ir viso demokratinio pasaulio saugumą, JAV Nacionalinės gynybos universitete pirmadienį pasakytoje kalboje teigė Pentagono vadovas Lloydas Austinas.

„Amerika bus saugesnė, jei pasipriešinsime vis agresyvesnei V. Putino valdomai Rusijai. Amerika bus saugesnė, jei laikysimės savo pamatinių vertybių. Ir Amerika bus saugesnė, jei būsimiems viso pasaulio agresoriams aiškiai parodysime, kad ne jiems spręsti, kurios šalys gyvuos, o kurios – pražus“, – pareiškė gynybos sekretorius.

Jis pabrėžė, kad Rusijos kariuomenė Ukrainoje pademonstravo savo silpnumą.

„Putinas mėgino demoralizuoti Ukrainos žmones. Vietoje to, V. Putinas demoralizavo rusų kariuomenę“, – pastebėjo JAV gynybos vadovas.

Anot L. Austino, Jungtinės Valstijos didžiuojasi tuo, kad remia Ukrainą. „Ir neapsirikite – Amerikos ryžtas padėti Ukrainai priešintis Rusijos agresijai yra nepalaužiamas“, – pabrėžė jis.

Amerika bus saugesnė, jei pasipriešinsime vis agresyvesnei V. Putino valdomai Rusijai.

L. Austinas prisiminė tarptautinę beveik 50 šalių koaliciją, teikiančią pagalbą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. „Mūsų bendromis pastangomis tiekiami pajėgumai vaidina lemiamą vaidmenį mūšio lauke. Ukraina jau susigrąžino daugiau nei pusę Rusijos nuo 2022 m. vasario užgrobtos teritorijos“, – pabrėžė Pentagono vadovas.

Todėl, tęsė jis, JAV ir jos sąjungininkai ir partneriai yra pasiryžę padėti Ukrainai sutvirtinti ir plėsti tai, ką Ukraina atsikovoja mūšio laike bei sukurti pajėgas, kurios galėtų „ateityje pasipriešinti Rusijos agresijai“.

„Mes esame pasiryžę atgrasyti Rusiją nuo tolesnės agresijos, įskaitant agresiją prieš mūsų NATO sąjungininkus. Ir esame pasiryžę parodyti pasauliui, kad Amerika gindama laisvę nekrūpčios“, – kalbėjo L. Austinas.

Jis taip pat pabrėžė, kad padėti Ukrainai įveikti V. Putiną svarbu ir todėl, kad kiti agresoriai nesugalvotų kelti daugiau chaoso.

Pranešama, kad savo oficialų darbo vizitą JAV Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį pradėjo pasakydamas kalbą Nacionalinės gynybos universitete, kuriame mokosi JAV ir dar 153 šalių karinis elitas.

Gairės: JAV, pagalba Ukrainai, karas Ukrainoje, pasaulio saugumas, Lloydas Austinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS