Pentagono vadovas: Vakarai turi „intensyviau“ tiekti ginkluotę Ukrainai | Diena.lt

PENTAGONO VADOVAS: VAKARAI TURI „INTENSYVIAU“ TIEKTI GINKLUOTĘ UKRAINAI

JAV gynybos sekretorius Lloydas Ostinas (Loidas Ostinas) trečiadienį paragino sąjungininkus „neprarasti ryžto“ siunčiant ginklus Ukrainai, Kyjivui desperatiškai prašant sunkesnės ginkluotės Rusijos invazijai sulaikyti.

„Negalime sau leisti atsipalaiduoti ir negalime nuleisti rankų. Ant kortos per daug pastatyta. Ukrainos laukia lemiama akimirka mūšio lauke“, – sakė Ll. Austinas per Briuselyje vykusį susitikimą su maždaug pusšimčio Kyjivą remiančių šalių atstovais.

„Turime intensyviau vykdyti savo įsipareigojimą Ukrainos savigynai ir turime dar labiau stengtis užtikrinti, kad Ukraina galėtų apginti save, savo piliečius ir savo teritoriją“, – pridūrė jis.

Pasak Ll. Austino, Maskvos išpuolis prieš provakarietišką kaimyninę valstybę „kelia pavojų ne tik Ukrainai – tai grėsmė ir Europos saugumui“.

„Todėl turime ir toliau kilti, kad atremtume šį iššūkį“, – kalbėjo Pentagono vadovas, sėdėdamas šalia ukrainiečių gynybos ministro Oleksijaus Reznikovo.

Vakarų šalys siunčia Ukrainai dideles ginklų atsargas, norėdamos padėti jai kovoti su Kremliaus pajėgomis. Tačiau Kyjivas skundžiasi, kad iki šiol gavo tik nedidelę dalį jam reikalingo arsenalo, taip pat prašo sunkesnės ginkluotės.

Ll. Austinas patikino, kad Vašingtonas ir Kyjivas „dirba išvien, kad būtų patenkinti Ukrainos prašymai suteikti naujų pajėgumų – ypač jai reikalingų tolimojo nuotolio ginklų, šarvuočių ir pakrančių gynybos [priemonių]“.

Anot sekretoriaus, Jungtinės Karalystės tiekiami ilgesnio nuotolio raketų kompleksai HIMARS ir panašios sistemos „gerokai sustiprins Ukrainos pajėgumus“.

Be to, NATO sąjungininkės, įskaitant JAV, apmoko Ukrainos pajėgas, kaip elgtis su modernia ginkluote.

„Taigi iki šiol padarėme daug, bet negalime švaistyti laiko“, – pabrėžė Ll. Austinas.

„Esame čia tam, kad paspaustume pentinais. Ketiname dar daugiau remti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas šiandien vykstančioje kovoje“, – pridūrė jis.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Vakarai, Ginkluotė, Lloydas Ostinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS