Pernai spalį–gruodį „Facebook“ pašalino 1,3 mlrd. netikrų paskyrų | Diena.lt

PERNAI SPALĮ–GRUODĮ „FACEBOOK“ PAŠALINO 1,3 MLRD. NETIKRŲ PASKYRŲ

Socialinių tinklų milžinė „Facebook“ pranešė praeitų metų spalio–gruodžio mėn. pašalinusi iš viso 1,3 mlrd. netikrų vartotojų paskyrų, rašo „Reuters“.

Bendrovė taip pat paskelbė, kad kovai su dezinformacija socialiniuose tinkluose yra pasamdžiusi daugiau nei 35 tūkst. darbuotojų.

Tuo pačiu laikotarpiu „Facebook“ pašalino daugiau nei 12 mln. įvairaus pobūdžio turinio pranešimų apie COVID-19 ir vakcinas nuo šios ligos, kurias pasaulio sveikatos ekspertai prilygino dezinformacijai.

Pandemijos metu įvairiuose socialiniuose tinkluose, įskaitant „Facebook“ ir „Twitter“, paplito daug klaidingų teiginių ir sąmokslo teorijų tiek apie COVID-19, tiek ir apie vakcinas nuo šios ligos.

Artimiausiu metu JAV Atstovų Rūmų energetikos ir prekybos komitetas pradės tyrimą dėl to, kaip technologijų platformos, įskaitant „Facebook“, kovoja su dezinformacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

juk taip vykdomi kinu komunistu nurodymai kaip susidorot su jav konsitucja kuria sie zmones taip naiviai tykejo ir tyki ?...

ko

noret is korporaciniu demonu busavoimo neveltui ligoni iremino kad sis nemastydamas vykdytu pacius kvailiausius /istatymus/ ko noret juk uzpestas zveris i kampa pasiunta ir darosi neprognuozojamai pavoingas /.;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS