Peticiją dėl „Brexito“ atšaukimo jau pasirašė daugiau kaip 4,5 mln. žmonių | Diena.lt

PETICIJĄ DĖL „BREXITO“ ATŠAUKIMO JAU PASIRAŠĖ DAUGIAU KAIP 4,5 MLN. ŽMONIŲ

Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmams skirtą peticiją, raginančią atšaukti 50-ąjį straipsnį ir likti Europos Sąjungoje, jau pasirašė daugiau kaip 4,5 mln. žmonių Didžiojoje Britanijoje.

Peticiją dėl „Brexito“ atšaukimo galima pasirašyti nuo trečiadienio, o per pirmas dvi valandas ją pasirašė daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.

Daugiau kaip 100 tūkst. parašų sulaukiančios peticijos turi būti svarstomos parlamente.

Didžioji Britanija teoriškai gali vienašališkai atšaukti prašymą išstoti iš ES. Tai gruodį patvirtino Europos Teisingumo Teismas (ETT).

Antrasis „Brexit“ referendumas įmanomas?

Surengti antrąjį referendumą dėl „Brexit“ yra įmanoma, interviu televizijos kanalui „Sky News“ pareiškė Didžiosios Britanijos iždo kancleris Philipas Hammondas (Filipas Hamondas).

Šią idėją „verta apsvarstyti“, pareiškė jis ir pridūrė, kad „šis pasiūlymas visiškai niekam neprieštarauja“.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) ne kartą yra pasisakiusi prieš dar vieną „Brexit“ referendumą, nes tai, jos nuomone, nepateisins vilčių tų žmonių, kurie per pirmąjį referendumą prieš trejus metus balsavo už Didžiosios Britanijos išstojimą iš Europos bloko.

Ph. Hammondas taip pat pakomentavo kalbas apie Th. May atsistatydinimą, kuris, jo nuomone, neišspręs su „Brexit“ susijusių šalies problemų.

„Premjero pakeitimas mums nepadės. Kalbos apie žaidėjų pakeitimą, atvirai kalbant, dabar primena nuolaidžiavimą savo norams“, – pareiškė jis interviu „Sky News“.

Pasak iždo kanclerio, ministrų kabinetas dabar turi sutelkti dėmesį į tai, kad Londonas iš ES galėtų pasitraukti su sutartimi, o ne galvoti apie vyriausybės vadovės atsistatydinimą.

Kiek anksčiau sekmadienį britų leidinys „The Sunday Times“ pranešė, jog mažiausiai vienuolika Didžiosios Britanijos vyriausybės ministrų ketina pareikalauti ministrės pirmininkės Th. May atsistatydinimo.

Savaitraščio duomenimis, šį reikalavimą jie ketina pateikti per pirmadienį įvyksiantį ministrų kabineto posėdį.

„Pabaiga jau arti. Po dešimties dienų ji nebebus premjere“, – pareiškė vienas iš leidinio šaltinių.

Pasak kito šaltinio, „pasitikėjimas ja vis labiau silpsta, negalima būti ministrų kabineto nariu, jeigu slepi galvą smėlyje“.

Vis labiau artėjant kovo 29-ajai – pradinei Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES dienai, – Didžiosios Britanijos vyriausybėje vis labiau įsiplieskia krizė.

Tačiau Th. May Europos Sąjungos (ES) šią savaitę paprašė „Brexit“ atidėti iki birželio 30 dienos.

Gairės: peticija, Brexit, ES
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Reikėjo prieš referendumą

pasiūsti iš Lietuvos jiems senį Landzbergį.Ir Magnoliją. Kad pravestų seminarus tema: ,,Referendumo Lietuvoje, dėl Žemės pardavimo užsieniečiams žlugdymo metodika".Tikrai nei Breksito, nei kokio kito ..hujito nebūt buve

...

... po šimtą kartų kiekvienas. Nors - yra ir rekordininkų.

123

Ar tie ryži švepliai išvis žino ko nori ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS