„Pfizer-BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 JAV savo gyventojams per savaitę suteiktų 6,4 mln. dozių | Diena.lt

„PFIZER-BIONTECH“ VAKCINOS NUO COVID-19 JAV SAVO GYVENTOJAMS PER SAVAITĘ SUTEIKTŲ 6,4 MLN. DOZIŲ

Jungtinės Valstijos savo gyventojams per savaitę nuo skubaus „Pfizer-BioNTech“ vakcinos naudojimo leidimo suteikimo ketina paskirstyti 6,4 mln. jos dozių, teigia pareigūnai.

Gruodžio 10 d. JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) komitetas posėdyje nuspręs, ar leisti naudoti šią vakciną.

Būtent šiuo metu JAV yra smarkiai išaugęs naujų COVID-19 atvejų ir mirčių nuo šios ligos skaičius. Per pastarąsias 24 val. šalyje užregistruota daugiau nei 167 tūkst. naujų ligos atvejų ir per 2 tūkst. mirčių.

Vyriausybės programos užtikrinti vakcinos pristatymą gyventojams „Operation Warp Speed“ operacijų vadovas, generolas Gustave'as Perna žurnalistams tvirtino, kad iki gruodžio pabaigos gyventojams bus prieinama apie 40 mln. vakcinos dozių.

Į šį planuojamą skaičių įtraukta ir kitos bendrovės „Moderna“ vakcina, kuri taip pat paskelbė preliminarius veiksmingumo rezultatus ir ketina artimiausiu metu pateikti paraišką dėl skubaus vakcinos naudojimo leidimo suteikimo.

„Pfizer-BioNTech“ vakcinos trūkumas yra tai, kad ją būtina laikyti –70 laipsnių Celsijaus temperatūros šaldymo kameroje. Bendrovė tam tikslui yra pagaminusi specialias kameras su sausuoju ledu, kad išlaikytų vakciną veiksmingą iki 15 dienų.

G. Pernos teigimu, penktadienį nuspręsta, kiek vakcinos dozių sulauks kiekviena JAV valstija ir teritorija. Dozių skaičius paskirstytas proporcingai pagal gyventojų populiaciją.

Federalinė vyriausybė pateiks rekomendacijas dėl pažeidžiamiausių žmonių grupių skiepijimo, tačiau galutinį sprendimą vis dėlto priims vietos valdžia.

Sveikatos apsaugos sekretorius Alexas Azaras savo ruožtu tvirtino, kad per 48 val. nuo vakcinos patvirtinimo bus pradėti skiepyti senelių namų gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Good news!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS