Pieno kokteilis tapo JK Europos Parlamento rinkimų kampanijos ginklu | Diena.lt

PIENO KOKTEILIS TAPO JK EUROPOS PARLAMENTO RINKIMŲ KAMPANIJOS GINKLU

  • 2

Kuklus pieno kokteilis netikėtai virto britų, panorusių padaryti pareiškimą prieš „Brexit“ remiančią populistinę dešinę, ginklu.

Buvęs Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Nigelas Farage'as (Naidželas Faradžas) pirmadienį tapo dar viena politine figūra, per rinkimų kampanijos renginius aplieta šiuo lipniu gėrimu.

N. Farage'as šiauriniame Niukaslo mieste agitavo šią savaitę įvyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose balsuoti už jo naująją „Brexit“ partiją.

Naujienų svetainės „ChronicleLive“ reporterio socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame įraše matyti, kaip niūraus veido N. Farage'ą, kurio juodas kostiumas aplietas nuo peties iki kojų, išlydi apsaugininkas.

Įtariamas kaltininkas naujienų agentūrai „Press Association“ sakė, kad tai buvo 5,25 svaro (6 eurus) kainuojantis bananų ir sūdytos karamelės kokteilis, kurį jis nupirko vietos mėsainių restorane „Five Guys“.

„Nežinojau, kad jis mieste. Pamaniau, kad tai mano vienintelis šansas“, – pridūrė 32 metų vyras.

N. Farage'as tviteryje dėl incidento kaltino Europos Sąjungos šalininkus, kurie „radikalizavosi iki tokio lygio, kad normali kampanija tampa nebeįmanoma“.

Europos Parlamento rinkimų kampanija virto britų paramos „Brexit“ demonstracija praėjus trejiems metams po referendumo, kuriame jie nedidele persvara nubalsavo už išstojimą iš bloko.

N. Farage'o „Brexit“ partija, pažadėjusi greit ir bet kokiomis priemonėmis išvesti JK iš Bendrijos, pagal populiarumą pirmauja, rodo apklausos.

Narystės ES šalininkų stovyklos pasipriešinimas pasitelkiant pieno kokteilius taip pat buvo nukrypęs į vieną kraštutinių dešiniųjų lyderį, labiausiai žinomą savo internetiniu slapyvardžiu „Tommy Robinson“ („Tomis Robinsonas“), patarinėjantį UKIP ir vadovavusį dabar jau uždraustai Anglų gynybos lygai.

Šį mėnesį išplitusiame klipe matyti jaunas azijiečių kilmės vyras, po kažkokių „Tommy Robinson“ ištartų žodžių išpilantis jam į veidą „McDonald's“ gėrimą.

Kraštutinių dešiniųjų lyderis atsilygino keliais kumščių smūgiais, kol buvo sutramdytas.

Tuo metu UKIP kandidatas į europarlamentarus Carlas Benjaminas (Karlas Bendžaminas), kurio pseudonimas socialinėje žiniasklaidoje yra „Sargon of Akkad“ („Sargonas Akadietis“) šį mėnesį pieno kokteiliu buvo aplietas jau mažiausiai keturis kartus.

Išdidžios laikysenos nepraradęs C. Benjaminas šią savaitę viename savo renginių pasirodė su „McDonald's“ puodeliu rankoje.

„Tik sakau“

Visa ši netvarka paskatino „McDonald's“ laikinai sustabdyti pieno kokteilių pardavinėjimą netoli vietos, kur praėjusią savaitę vyko vienas N. Farage'o renginys.

„Šįvakar nepardavinėsime pieno kokteilių ar ledų, – skelbė raštelis ant šio greitojo maisto restorano Edinburgo centre durų. – Tai dėl policijos prašymo atsižvelgiant į pastarojo meto įvykius.“

Sprendimas išprovokavo prieštaringai įvertintą šio JAV tinklo amžino konkurento „Burger King“ atsaką.

„Brangūs Škotijos žmonės, pieno kokteilius pardavinėjame visą savaitgalį. Linksminkitės. Su meile, BK“, – šeštadienį buvo rašoma paskyroje @BurgerKingUK. Po įrašu buvo grotažymė „#justsaying“ („Tik sakau“).

Kilus piktų komentarų tviteryje šuorui, vėliau paskyroje buvo pridurta: „Niekada neskatintume smurto ar mūsų nepaprastai skanių pieno kokteilių švaistymo!“

GALERIJA

  • Pieno kokteilis tapo JK Europos Parlamento rinkimų kampanijos ginklu
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Chm: "... tapo dar viena politine figūra, per rinkimų kampanijos renginius aplieta šiuo lipniu gėrimu" - ką, 'laisvoje rinkoje' negalėjo 'Novičioko' nusipirkt? :/

Ozys&Ozesnis

Koks dar susiktas ginklas nesupratau, cia yra zmogaus uzpuolimas ir chuliganizmas, Uz toki veiksma privalo buti skirta 20 tukstanciu euru bauda. cia yra tukstanti kartu baisiau nei sudauzyti kazkokio apsisikusio fasistpalaiko maitvanagio lenta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS