Pietų Korėja pranešė apie naują balionų su šiukšlėmis ataką iš Šiaurės Korėjos | Diena.lt

PIETŲ KORĖJA PRANEŠĖ APIE NAUJĄ BALIONŲ SU ŠIUKŠLĖMIS ATAKĄ IŠ ŠIAURĖS KORĖJOS

  • 6

Pietų Korėjos kariuomenė sekmadienį pranešė, kad Šiaurės Korėja per sieną paleido dar šimtus šiukšlėmis pripildytų balionų.

Tarp abiejų kaimynių vis dažniau vyksta tokios provokacijos. Pietų Korėjoje jas rengia aktyvistai.

Kariuomenė pranešė, kad per naujausiąjį incidentą, prasidėjusį vėlai šeštadienį, Pchenjanas į kaimyninę šalį pasiuntė maždaug 330 balionų su maišais šiukšlių.

„Iki šiol mūsų teritorijoje nukrito apie 80 ir šiuo metu ore nieko nenustatyta“, – sakoma Jungtinio štabų vadų komiteto sekmadienį paskelbtame pareiškime.

„Mūsų atlikta analizė parodė, kad [balionuose] nebuvo jokių saugai kenksmingų medžiagų“, – teigė ji ir pridūrė, kad naujausioje balionų partijoje buvo makulatūros ir plastiko.

Šeštadienį Seulo miesto valdžia ir aplinkinės Gjongio provincijos pareigūnai išsiuntė gyventojams tekstinį perspėjimą apie balionus.

„Šiaurės Korėja rengia dar vieną žemo lygio provokaciją su šiukšlių balionais prieš mūsų civilius rajonus“, – „Facebook“ žinutėje rašė Seulo meras Oh Se-hoonas (O Sehunas).

Šiaurės Korėja rengia dar vieną žemo lygio provokaciją su šiukšlių balionais prieš mūsų civilius rajonus.

Pietų Korėjos atsakas

Pastarosiomis savaitėmis Pietų Korėjos aktyvistai į šiaurinę kaimynę paleido dešimtis balionų su korėjietiškos popmuzikos įrašais, dolerių banknotais ir prieš Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) nukreipta propaganda, įsiutindami Pchenjaną, kuris ėmėsi atsakomųjų veiksmų.

Birželio pirmosiomis dienomis Pchenjanas per sieną išsiuntė beveik tūkstantį balionų su cigarečių nuorūkomis ir tualetiniu popieriumi, o šeštadienį savo kampaniją atnaujino, reaguodamas į naują aktyvistų paleistų balionų, kuriems Seulo vyriausybė teisiškai yra bejėgė užkirsti kelią, pliūpsnį.

Pietų Korėjos grupė „Kovotojai už laisvą Šiaurės Korėją“ sakė, kad šią savaitę išsiuntė 10 balionų su korėjietiškos popmuzikos įrašais ir 200 tūkst. prieš Kim Jong Uno valdymą agituojančių lankstinukų.

Kita aktyvistų grupė taip pat teigė, kad penktadienį išsiuntė 10 balionų su 100 radijo imtuvų, 200 tūkst. prieš Pchenjaną agituojančių lankstinukų ir Pietų Korėjos prezidento Yoon Suk-yeolo (Jun Sukjolo) kalbos įrašais.

Reaguodamas į Šiaurės Korėjos paleidimus, Yoon Suk-yeolas visiškai sustabdė 2018 metų įtampą mažinantį karinį susitarimą su Pchenjanu.

Sekmadienį Pietų Korėjos prezidento kanceliarija paskelbė, kad šalis atnaujina propagandos per garsiakalbius kampanijas prieš Šiaurės Korėją pasienyje.

„Šiandien įrengsime garsiakalbius prieš Šiaurės Korėją ir vykdysime transliaciją“, – sakoma pareiškime ir priduriama, kad „atsakomybė už įtampos tarp abiejų Korėjų eskalavimą teks tik Šiaurės Korėjai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Visur dvigubi standartai

Kai pries penketa metu taip Pietu Koreja leido balionus. Tai tada normalu! Kai tai dabar Šiaurės Korėja, tai negerai

Tai \\\\\.../////

psixiniai ligoniai taip elgiasi.

Senelis

Be reikalo nieko nebūna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS