Pietų korėjiečiai boikotuoja japoniškas prekes | Diena.lt

PIETŲ KORĖJIEČIAI BOIKOTUOJA JAPONIŠKAS PREKES

Aštrėjant prekybos ginčui tarp Tokijo ir Seulo, vis daugiau pietų korėjiečių prisijungia prie japoniškų prekių boikoto.

Anot duomenų, nuo antros liepos savaitės 40 proc. smuko visi Japonijos mados tinklo „Uniqlo“ pardavimai. Pasak laikraščio „Korea Herald“, kai kurie didieji prekybos tinklai Pietų Korėjoje iš nuolaidų sąrašo išbraukė japoniškus produktus. Prekybos centruose iškabintuose plakatuose raginama boikotuoti japoniškas prekes.

Be to, dvi didžiausios Korėjos oro bendrovės paskelbė, kad dėl mažėjančios paklausos koreguos reisus į Japoniją. „Asiana Airlines“ nori nuo rugsėjo keleivius maršrutais iš Seulo į Fukuoką, Okinavą ir Osaką skraidinti mažesniais lėktuvais. „“Korean Air“ informavo, kad rugsėjį atsisakys skrydžio iš Busano į Saporą.

Anot žiniasklaidos, savaitgalį beveik 15 000 žmonių Seule protestavo prieš Japonijos vyriausybės sprendimą išbraukti Pietų Korėją iš privilegijuotų prekybos partnerių sąrašo.

Penktadienį vyriausybė Tokijuje nusprendė išbraukti Pietų Korėją iš baltojo sąrašo šalių, turinčių privilegijų prekybos srityje ir perkančių produkciją, kurią galima naudoti kariniais tikslais.

Pietų Korėja Japonijos veiksmus vadina politiškai motyvuotais. Ginčas pastaruoju metu paaštrėjo, kai Japonija apribojo eksportą Pietų Korėjos technologijų koncernams. To priežastimi įvardytas saugumas.

Abiejų šalių santykius pastebimai atšaldė ir nesutarimai dėl prievartinio darbo. Spalį Pietų Korėjos aukščiausiasis teismas nusprendė, kad Japonijos įmonės privalo sumokėti kompensaciją pietų korėjiečiams, kurie per Korėjos pusiasalio užėmimą 1940-1945 metais buvo verčiami dirbti. Japonija į tai reagavo su pasipiktinimu ir pareiškė, kad susitarimas šiuo klausimu pasiektas dar 1965-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ir kas iš to boikoto? - va kai Š.Korėja raketas leidžia, tai tie japoniukai skystai varo... :s

Anonimas

Kaip gražu. Gal jau ir kariauti pradės ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS