Pirmasis gėjų paradas Latvijoje praėjo ramiai | Diena.lt

PIRMASIS GĖJŲ PARADAS LATVIJOJE PRAĖJO RAMIAI

Nuogąstavimai, kad gėjų paradas Latvijos sostinėje Rygoje išprovokuos neramumus, šeštadienį pasirodė esantys visiškai nepagrįsti, policija pranešė, kad tik trys protestuotojai buvo areštuoti už nedidelius viešosios tvarkos pažeidimus, tokius kaip bandymai svaidyti kiaušinius.

Į gatves buvo išėję maždaug 5 tūkst. žmonių, tarp jų – ir parado dalyviai, ir protestuotojai prieš šį renginį, nurodė policija.

Dalyviai spalvingais drabužiais, žygiuodami per Rygos centrą ir šokdami pagal garsią muziką, mojavo vaivorykštės vėliavomis ir, be kitų, vėliavomis iš Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Ukrainos, Gruzijos, Armėnijos.

Organizatorius Aleksandras Ivanajevas sakė, jog šis renginys demonstruoja, kad LGBT žmonės „yra žmonės, panašūs į visus kitus.“

Gėjų teisių gynimo grupės iš visos Europos ir kitų pasaulio vietų susirinko miesto centre esančiame Vėrmanės parke, apžygiavo nedidelį ratą ir grįžo linksmybėms, kurios užtruko iki vėlumos.

Saujelė protestuotojų – religinių grupių atstovai ir antiglobalistais pasivadinę žmonės – šaukė, kai paradas pajudėjo ir mojavo transparantais su homofobiniais užrašais, bet didelės policijos pajėgos užtikrino tai, kad jokių problemų nebuvo.

Nors kritiškai vertino ne itin entuziastingą Latvijos vyriausybės paramą renginiui, Lucy Freeman (Liusi Friman) iš „Amnesty International“ sakė, kad yra patenkinta šeštadienį buvusia situacija.

„Tai labai reikšmingas dalykas Latvijai, buvusiai sovietinei valstybei – pirmą kartą rengti „EuroPride“. Ateityje viliamės pamatyti daugiau ilgalaikio įsipareigojimo lygioms teisėms, bet esame patenkinti, kad policija labai glaudžiai bendradarbiavo su organizatoriais, siekdama užtikrinti, kad viskas eitųsi sklandžiai“, – sakė ji.

Nepriklausomas Latvijos parlamentaras Veiko Spolytis sakė, kad buvo vienas iš kelių dalyvavusių šalies politikų ir kad dalyvavo norėdamas „paremti toleranciją visuomenėje“.

„Latvija tam labiau nei pasirengusi, – sakė jis. – Tai mano pareiga paremti juos. Jie yra tokie pat žmonės kaip ir aš“.

GALERIJA

  • Pirmasis gėjų paradas Latvijoje praėjo ramiai
  • Pirmasis gėjų paradas Latvijoje praėjo ramiai
  • Pirmasis gėjų paradas Latvijoje praėjo ramiai
  • Pirmasis gėjų paradas Latvijoje praėjo ramiai
  • Pirmasis gėjų paradas Latvijoje praėjo ramiai
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

prarokas

Remkit rremkit,,,,,kai uzeis po keliu metu maskolis,ka jus tada remsit,VISTqaidziai,a?

Ligoniams

Jūsų liga yra neįgimta o įgauta. Ir didžiąją dalim patys pasirinkote tokie būti, kaip ir pedofilai, kaprofilai, zoofilai, incektofilai ir kiti filai. Tai yra iškrypimas- tai pshologinė lyga ,o kad ji nėra išgydoma tai nepadaro jūsų normaliais. Gamta tokius trina kaip defekta tačiau mes vadovaujamies civilizuota teise ir jus toleruosim tol kol jūs nelipsit ant galvos ir kaip vėžys neplatinsit šito iškrypimo propogandos. Kaip pavyzdi verta paminėti romos imperiją , kurioje pederastija buvo ugdoma nuo mažumės - tai rodo, kad vaikai yra pažeižiami ir psichologiškai paveikiami, todėl tokie paradai tik dar labiau platins genderizmo ideologija ir tokių ligonių daugės.

tas įkyrus

noras įrodinėti, kad gėjai yra tokie patys žmonės, kad jie nuostabūs, nesiskiriantys iš kitų, bet, kažkodėl, beteisiai, rodo, kad viskas yra atvirkščiai. Jie turi daugiausiai teisių ir rėkia garsiau už kitus, tikrai teisių nusipelniusius žmones. Tegu gyvena ramiai, parodykit, kas juos engia ar persekioja? Niekas. Jie patys tyčia daro provokacijas, nes juos remia jų bendraminčiai iš ES, jie amžinai skundžiasi, nelaimingi ir nepatenkinti, nors niekas jų nei skriaudžia, nei kreipia dėmesį. Gal dėl to jie nepatenkinti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS