PiS lyderis partijos politikų sulaikymą vadina skandalingu | Diena.lt

PIS LYDERIS PARTIJOS POLITIKŲ SULAIKYMĄ VADINA SKANDALINGU

  • 1

Lenkijos buvusios valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) dviejų jos politikų sulaikymą pavadino skandalingu ir perspėjo, kad jų nuteisimą ir sulaikymą organizavę asmenys patirs pasekmes.

Mariuszas Kaminskis (Marjušas Kaminskis), kuris buvusioje vyriausybėje ėjo vidaus reikalų ministro pareigas, ir jo pavaduotojas Maciejus Wasikas (Macejus Vonsikas) antradienio vakarą buvo sulaikyti prie prezidentūros.

2023 metų gruodį M. Kaminskis ir M. Wasikas buvo nuteisti dvejų metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad 2007 metais, vadovaudami Lenkijos centriniam antikorupcijos biurui (CBA), organizavo antikorupcinę provokaciją.

Anksčiau antradienį policija patvirtino, kad gavo Varšuvos teismo išduotus dokumentus, kuriuose nurodoma sulaikyti abu politikus.

J. Kaczynskis antradienio vakarą prie Varšuvoje esančios įkalinimo įstaigos – Grochovo sulaikymo centro –  sakė, kad atvyko „iš solidarumo su kolegomis“.

„Tai pirmieji politiniai kaliniai po 1989 metų. Tai labai liūdna ir labai skandalinga, nes tai žmonės, nuteisti už nusikaltimus, kurių nepadarė, tiksliau, nuteisti už kovą su nusikalstamumu, įskaitant nusikaltimus tų žmonių, kurie yra aukštai socialinėje hierarchijoje“, – sakė J. Kaczynskis.

Jis pridūrė manantis, kad tai, jog M. Kaminskis ir M. Wasikas atsidūrė kalėjime, yra neįtikėtinas skandalas.

J. Kaczynskis išreiškė viltį, kad žmonės, atsakingi už visą šią situaciją, susidurs su savo veiksmų pasekmėmis ir kad „mirtinai neteisinga ir neefektyvi sistema, kurią mums (PiS) pavyko pakirsti per aštuonerius metus, galiausiai subyrės“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jooo \\\\\.../////

PiS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS