Po incidento pasienyje su Baltarusija Lenkija vėl nori atkurti buferinę zona | Diena.lt

PO INCIDENTO PASIENYJE SU BALTARUSIJA LENKIJA VĖL NORI ATKURTI BUFERINĘ ZONA

Po to, kai pasienyje su Baltarusija peiliu buvo sužalotas karys, Lenkija vėl nori atkurti buferinę zoną prie ES išorės sienos. Reikalinga „maždaug 200 metrų buferinė zona ten, kur Lenkijos valstybei būtina imtis efektyvių veiksmų“, trečiadienį lankydamasis Dubiče Cerkevnės pasienio vietovėje sakė ministras pirmininkas Donaldas Tuskas.

Lenkijos kariuomenės duomenimis, antradienį vienas migrantas pasienyje peiliu užpuolė kareivį ir jį sunkiai sužeidė. Kareivis skydu dengė skylę pasienio tvoroje, pro kurią migrantai norėjo patekti į Lenkiją. Tada vienas migrantas per tvorą dūrė kariui peiliu. Šis buvo nuvežtas į ligoninę ir operuotas. Gynybos ministerijos duomenimis, kario būklė išlieka rimta.

Lenkija ir ES kaltina Baltarusijos diktatorių Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant migrantus iš krizių regionų prie ES išorės sienos ir taip siekiant daryti spaudimą Vakarams.

2022 m. vasarą Lenkija sieną su Baltarusija aptvėrė 5,5 metro aukščio tvora ir įrengė elektroninę stebėjimo sistemą. Tada buvo panaikinta prieš tai nustatyta 3 km pločio ribojimų zona pasienyje.

Tačiau ir sustiprinus sienos apsaugą, migrantai kasdien mėgina neteisėtai kirsti ES išorės sieną. Nuo metų pradžios Lenkijos pasienio apsauga registravo daugiau kaip 15 tūkst. tokių mėginimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

M

Labai daug loja visokie teisių gynėjai … kurie yra parazitai ir parazitu gynėjai daugiausia…

ĮDOMU

Negi lenkai neturi pipirinių dujų ? Jei jau padeda prieš šunis , padės ir prieš šituos .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS