Po išpuolio Briuselyje pradėtas tyrimas dėl terorizmo | Diena.lt

PO IŠPUOLIO BRIUSELYJE PRADĖTAS TYRIMAS DĖL TERORIZMO

  • 0

Belgijos federalinis prokuroras, kuruojantis terorizmo bylas, pradėjo tyrimą dėl išpuolio, per kurį pirmadienio vakarą Briuselyje žuvo du žmonės, naujienų agentūrai AFP pranešė atstovas spaudai.

Bylą perėmė Briuselio prokuroras, sakė federalinio prokuroro atstovas Ericas van Duyse (Erikas Van Deisė). Įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos motoroleriu, vilkėdamas fluorescencinės oranžinės spalvos striukę.

Belgijos ministras pirmininkas Alexander'as De Croo (Aleksandras De Kro) pasmerkė siaubingą išpuolį Briuselyje, kurio aukomis tapo Švedijos piliečiai ir per kurį pirmadienio vakarą žuvo du žmonės.

„Ką tik pareiškiau nuoširdžią užuojautą Švedijos premjerui dėl šįvakar Briuselyje įvykdyto siaubingo išpuolio prieš Švedijos piliečius“, – A. De Croo pareiškė socialiniame tinkle „X“. – Mūsų mintys yra su šeimomis ir draugais, kurie neteko savo artimųjų. Būdami artimi partneriai, kovojame su terorizmu kartu.“

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) sakė, kad išpuolis, per kurį pirmadienio vakarą Briuselyje žuvo du žmonės, yra niekingas, ir pažadėjo vienybę kovoje su terorizmu.

„Šįvakar mintimis esu su dviejų Briuselyje įvykdyto niekingo išpuolio aukų šeimomis“, – sakė EK pirmininkė socialiniame tinkle „X“. – Nuoširdžiai palaikau Belgijos policiją, kad ji skubiai sulaikytų įtariamąjį. Kartu mes vieningai kovojame su teroru.“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) taip pat pareiškė, kad Europą sukrėtė teroro išpuolis Briuselyje.

„Prieš kelias minutes Briuselyje vėl įvyko islamistų teroro išpuolis, kuris, greičiausiai, kol su jumis kalbu, nusinešė mažiausiai dviejų kitų europiečių, dviejų švedų, gyvybes“, – sakė E. Macronas lankydamasis Tiranoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS