Po ligos grįžęs popiežius turėtų dalyvauti Velykų mišiose | Diena.lt

PO LIGOS GRĮŽĘS POPIEŽIUS TURĖTŲ DALYVAUTI VELYKŲ MIŠIOSE

Dešimtys tūkstančių katalikų sekmadienį susirinks į Šventojo Petro aikštę pasiklausyti popiežiaus Pranciškaus Velykų mišių ir tradicinio palaiminimo.

86 metų Pranciškus grįžo prie popiežiaus pareigų po to, kai neseniai gulėjo ligoninėje dėl bronchito.

Šeštadienio vakarą jis vadovavo Šv. Petro bazilikoje Vatikane vykusioms dvi su puse valandos trukusioms vigilijos mišioms, kuriose dalyvavo 8 000 žmonių.

Tačiau penktadienio vakarą jis dėl didelio šalčio nedalyvavo Didžiojo penktadienio „Kryžiaus kelio“ pamaldose, paaiškino Vatikanas. Tai buvo pirmas kartas, kai jis praleido šią ceremoniją per savo pontifikatą, prasidėjusį 2013 metais.

Sekmadienį popiežius vadovaus mišioms nuo 10 val. ryto vietos (11 val. Lietuvos) laiku, o vidudienį paskelbs palaiminimą „Urbi et Orbi“ („Miestui ir pasauliui“). Tradiciškai popiežius šia proga apžvelgia pasaulio įvykius.

Kaip ir 2022 metais, jo pranešime tikriausiai bus kalbama ne tik apie karą Ukrainoje, bet ir apie atsinaujinusį smurtą Vidurio Rytuose bei neseniai žuvusius migrantus, bandžiusius įveikti pavojingą Viduržemio jūros kelią iš Afrikos į Europą.

Balandžio 1 dieną Pranciškus buvo išrašytas iš Romos ligoninės po trijų naktų, praleistų dėl plaučių infekcijos. Pastaraisiais metais pontifikas vis dažniau susiduria su sveikatos problemomis, ir tai buvo antrasis jo apsilankymas ligoninėje nuo 2021 metų.

Popiežius dalyvavo įvairiuose renginiuose po to, kai buvo išleistas į laisvę iš ligoninės, be kita ko, Didįjį ketvirtadienį nuplovė kojas 12 jaunų kalinių.

Tačiau jo sveikata tapo vis silpnesnė, ir dabar dėl kelių skausmo jis naudojasi neįgaliojo vežimėliu.

Velykų šventoji savaitė, per kurią minima Kristaus mirtis ir prisikėlimas, yra svarbiausia katalikų kalendoriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS