Po pranešimų apie Rusijos ketinimus Baltijos jūroje – Maskvos atsakas | Diena.lt

PO PRANEŠIMŲ APIE RUSIJOS KETINIMUS BALTIJOS JŪROJE – MASKVOS ATSAKAS

  • 3

Po žinios apie Rusijos ketinimus perbraižyti sienas su Lietuva ir Suomija Baltijos jūroje pasirodė Maskvos paaiškinimai. Pranešama, kad peržiūrėti savo teritorinių vandenų ir ekonominės zonos Rusija neketina.

Rusijos naujienų portalo „Interfax“ teigimu, karinis-diplomatinis šaltinis pranešė, kad Rusija neketina peržiūrėti savo teritorinių vandenų, ekonominės zonos, šelfo ir valstybės sienos linijos pločio Baltijos jūroje.

„Nebuvo ir neketinama peržiūrėti teritorinių vandenų, ekonominės zonos, žemyninio šelfo prie žemyninės pakrantės ir Rusijos Federacijos valstybės sienos linijos Baltijos jūroje pločio“, – teigė neįvardintas šaltinis.

Kaip jau skelbė leidinys „The Moscow Times“, Rusijos valdžios institucijos vienašališkai nusprendė pakeisti šalies jūrų sienas su Lietuva ir Suomija Baltijos jūroje.

Remiantis vyriausybės nutarimo priedu, pasienyje su Suomija Rusijos vyriausybė planuoja pakoreguoti koordinates prie Jagrų, Somerso, Hoglando, Rodšero, Malyj Tiuters ir Vigrundo salų, taip pat prie šiaurinės įplaukos į Narvos upę.

Tuo metu pasienyje su Lietuva Rusija ketina peržiūrėti teritorijas palei Kuršių neriją, Tarano kyšulį ir Baltijos neriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senukas

Susiblaške putka ar provokacija?

Cha cha cha

Visus KGBoncervus vyt i ruskyna tegul sėdi..

Jeigu sako ,kad ne

tai žinokite,kad bus atvirkščiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS