Po Rusijos blokados Stambulą pasiekė pirmasis laivas su ukrainietiškais grūdais | Diena.lt

PO RUSIJOS BLOKADOS STAMBULĄ PASIEKĖ PIRMASIS LAIVAS SU UKRAINIETIŠKAIS GRŪDAIS

  • 0

Stambulą ketvirtadienį pasiekė pirmasis grūdus plukdantis laivas, išplaukęs iš Ukrainos po to, kai Rusija liepą atnaujino Juodosios jūros blokadą, pranešė jūrų eismo stebėtojai.

Ukrainos pareigūnai teigė, kad antradienį iš Ukrainos Čornomorsko uosto išplaukęs su Palau vėliava plaukiojantis laivas „Resilient Africa“ gabena 3 tūkst. tonų kviečių.

Liepą pasitraukusi iš grūdų sandorio, pagal kurį Kyjivas galėjo eksportuoti grūdus Juodąja jūra, Maskva ne kartą atakavo Juodosios jūros ir Dunojaus uostų infrastruktūrą Ukrainoje.

Susitarimas leido iš Ukrainos uostų išvežti apie 33 mln. tonų grūdų ir sumažino nuogąstavimus dėl maisto trūkumo pažeidžiamose šalyse.

Rusijai pasitraukus iš susitarimo, abi šalys įspėjo, kad prie uostų artėjantys laivai gali būti palaikyti kariniais taikiniais, todėl saugi laivyba šiame regione iš esmės nutrūko.

Praėjusį mėnesį Ukraina paskelbė, kad, nepaisydama Rusijos blokados, atidarė naujus laivybos maršrutus – rugpjūčio 17-ąją į Stambulą atplaukė pirmasis šiuo maršrutu plaukiojantis civilinis krovininis laivas.

Gairės: karas Ukrainoje, išplaukė laivas, Resilient Africa, ukrainietiški grūdai, blokada
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS