Po teroristinių išpuolių Naujosios Zelandijos gyventojai atidavė tūkstančius ginklų | Diena.lt

PO TERORISTINIŲ IŠPUOLIŲ NAUJOSIOS ZELANDIJOS GYVENTOJAI ATIDAVĖ TŪKSTANČIUS GINKLŲ

Po 51 gyvybę nusinešusio teroristinio išpuolio prieš dvi mečetes kovo viduryje Naujojoje Zelandijoje gyventojai jau atidavė daugiau kaip 9 000 ginklų. Tai pranešė šalies policija.

Kaip kompensacija ginklų savininkams išmokėta iš viso 16,6 mln. Naujosios Zelandijos dolerių (apie 9,7 mln. eurų) suma. Akcija, kurią inicijavo ministrė pirmininkė Jacinda Ardern, vyks maždaug iki Kalėdų.

Iš viso akcijoje jau dalyvavo per 5 000 ginklų savininkų. Po rasistiškai motyvuoto išpuolio prieš mečetes Kraistčerče vyriausybė uždraudė pusiau automatinius ginklus.

Kas juos įsigijo legaliai, atgauna iki 95 proc. pirkimo kainos. Kas ginklus įsigijo nelegaliai ir jų negrąžins, sulauks baudos. Daugelis ginklų priešininkų giria akciją kaip pavyzdį kitoms šalims, pavyzdžiui, JAV.

Dėl išpuolio Kraistčerče sulaikytas 28 metų dešinysis ekstremistas iš Australijos. Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Procesas turėtų prasidėti kitą pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Įdomu

kaip N. Zelandijoje sekasi mūsų kaunietei mergaitei, kuri su tokiais triukšmais iš Kauno vaikų globos namų buvo ten išvežta? Ar ji nenukentėjo per šiuos ginkluotus išpuolius? Niekas nieko nerašo. Niekas nieko nežino?

taip

parode pvz dabar eile jav tik kazin ar rasistai atsisakys juk je gyvena nuolatyneje negru /vergu/ apsupties baimeje neskatant indenu ju maziau puses .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS