Po teroro akto Paryžiuje, iš Prancūzijos bus deportuota daugiau nei 200 užsieniečių | Diena.lt

PO TERORO AKTO PARYŽIUJE, IŠ PRANCŪZIJOS BUS DEPORTUOTA DAUGIAU NEI 200 UŽSIENIEČIŲ

  • 6

Prancūzijos Vidaus reikalų ministerija (VRM) pranešė, kad po didžiulio rezonanso sulaukusio istorijos mokytojo nužudymo Paryžiuje, iš šalies planuojama deportuoti apie 230 nelegaliai Prancūzijoje esančių asmenų.

Kaip pranešė radijo stotis „Europe-1“, pareigūnai šiuo klausimu konsultavosi su įvairių Prancūzijos departamentų prefektais. Visi deportuojamieji asmenys yra nelegalūs imigrantai, įtraukti į radikalų ir teroristų registrą. 180 iš jų šiuo metu yra Prancūzijos kalėjimuose. Dar 51 asmenį iš šio sąrašo pareigūnai ketina sulaikyti artimiausiu metu.

Paryžiaus priemiestyje dirbusį istorijos, geografijos ir pilietinės visuomenės mokytoją nužudė ir nukirto jam galvą 18-metis Maskvoje gimęs musulmonas. Teroristas nusprendė nubausti pedagogą už tai, kad moksleiviams pasakodamas apie žodžio laisvę, jis demonstravo žurnale „Charlie Hebdo“ skelbtas pranašo Muhammado karikatūras.

Savaitgalį įvairiuose Prancūzijos miestuose dėl šios žmogžudystės vyko protestai, kurių dalyviai ragino priešintis religiniams fanatizmui, tamsumui ir barbariškumui.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Jei taip laikraštis išspausdintų karikatūras, kaip Jėzus Kristus dulkina ožką, labai patiktų ? Juk žodžio laisvė....mokyklose dar reikėtų parodyti...

R-lis

Nieko nepadės, be to jau per vėlu.

gėda

Kai tas pats kovotojai surengė teroro atakas Kaukaze - Vakarai kažkodėl vadina juos kovotojai už nepriklausomybę. Tačiau kai tapatį daro Vokietijoje, Prancūzijoje ar aplamai Vakaruose jie tampa teroristais. Tad patys Vakarai elgesi kaip teroristai, remdami ir ginkluodami juos Sirijoje, Libijoje, Karabahe. Dvigubi standartai tapo Vakarų vertybė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS