Po Gruzijos žurnalisto pasisakymo apie V. Putiną – protestas Tbilisyje | Diena.lt

PO GRUZIJOS ŽURNALISTO PASISAKYMO APIE V. PUTINĄ – PROTESTAS TBILISYJE

  • 9

Tbilisyje prie televizijos „Rustavi 2“ pastato pirmadienį susirinko protestuoti gyventojai, pasipiktinę įžeidimų Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui išsakusio žurnalisto elgesiu, pranešė vietos žiniasklaida.

Protesto akcijos dalyviai kaltina šios privačios televizijos vadovybę ir žurnalistą Georgijų Gabuniją mėginimu pakurstyti konfliktą su Rusija.

Pasak žiniasklaidos, žmonės reikalauja nedelsiant atleisti G. Gabuniją ir yra nepatenkinti, kad jis buvo tik laikinai nušalintas nuo pareigų. Be to, aktyvistai grasina protestuoti, kol bus pakeista jo televizijos vadovybė.

Pranešama, kad akcijos dalyviai mėgino sutrukdyti „Rustavi 2“ filmavimo grupei rengti reportažą.

„Neturite jokios teisės pasisakyti gruzinų tautos vardu. Esate provokatoriai“, – televizijos žurnalistui sakė vienas protestuotojas.

Prie bendrovės pastatą mobilizuotos policijos pajėgos.

Pirmadienį Tbilisyje vyksta dar dvi protesto akcijos. Prie parlamento rūmų susirinko LGBT bendruomenės idėjų priešininkai, o netoliese užsienio reikalų ministro atsistatydinimo reikalauja opozicijos atstovai ir visuomenininkai. Akcijų dalyvius skiria policijos užtvara. Abi pusės periodiškai apsikeičia įžeidimais ir kaltinimais.

Protestuotojai, reikalaujantys vidaus reikalų ministro atsistatydinimo, pareiškė, kad prie parlamento valdžia surinko prorusiškus aktyvistus. Tuo metu akcijos prie parlamento rūmų dalyviai aiškino neketinantys nusileisti nenorintiems atsiriboti nuo LGBT bendruomenės ir jų „ištvirkimo propagandos“.

Vienoje iš šių priešingų protestuotojų stovyklų skambėjo Europos Sąjungos himnas, o kitoje garsiais meldėsi dvasininkai. Abiejų mitingų organizatoriai ragino nepasiduoti provokacijoms. Protestų vaizdą tiesiogiai transliuoja Sakartvelo televizijos.

GALERIJA

  • Po Gruzijos žurnalisto pasisakymo apie V. Putiną – protestas Tbilisyje
  • Po Gruzijos žurnalisto pasisakymo apie V. Putiną – protestas Tbilisyje
  • Po Gruzijos žurnalisto pasisakymo apie V. Putiną – protestas Tbilisyje
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

KUR tik pasirodo 'patarėjai iš Lietuvos', ten prasideda VELNIAVA.

tai ten pederastai nepatenkinti Putinu

ar gruzinai pederastais...?????

manau

kad ten palyginamai vyksta, kai iš to pačios rankos delno valgo ir tuo pat metu prispjaudo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS