Per pokalbį su V. Putinu EVT pirmininkas kaltino Rusiją dėl įtampos | Diena.lt

PER POKALBĮ SU V. PUTINU EVT PIRMININKAS KALTINO RUSIJĄ DĖL ĮTAMPOS

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) pirmadienį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasakė, kad Briuselio ryšiai su Maskva yra prasti ir kad gerinti juos turėtų Kremlius, paskelbė Europos Sąjunga.

„Pirmininkas Michelis išreiškė nuomonę, kad ES ir Rusijos ryšiai yra pasiekę žemą tašką“, – sakoma po lyderių pokalbio paskelbtame bloko pareiškime.

„Santykiai su Rusija kita kryptimi gali pasisukti tik tuo atveju, jei bus daroma nuolatinė pažanga tokiais klausimais kaip Minsko susitarimų [dėl Ukrainos] įgyvendinimas, hibridinių ir kibernetinių atakų prieš valstybes nares nutraukimas ir pagarba žmogaus teisėms“, – pažymima pareiškime.

V. Putinas per šį pirmadienio pokalbį telefonu savo ruožtu pasmerkė Europos Sąjungos „konfrontacinę“ poziciją, nurodė Kremlius.

Pokalbis įvyko prieš ES lyderių ketvirtadienio ir penktadienio susitikimą.

„Vladimiras Putinas įvertino nepatenkinamą Rusijos ir ES ryšių būklę, nulemtą nekonstruktyvios, dažnai konfrontacinės mūsų partnerių politikos. Rusija akcentavo pasirengimą atkurti normalų, nepolitizuotą bendravimo su ES formatą, jei kita šalis pademonstruos realų suinteresuotumą“, – sakoma Kremliaus pareiškime.

Planuojant per ES viršūnių susitikimą aptarti ir bloko santykius su Rusija, Ch. Michelis su V. Putinu kalbėjo apie Maskvos ir Briuselio dialogo esamą padėtį ir perspektyvas.

„Taip pat kalbėta apie kovą su koronaviruso pandemija, įskaitant galimybes naudoti rusišką vakciną „Sputnik V“, apie politinį Ukrainos konflikto sureguliavimą, padėtį Baltarusijoje ir kai kuriomis kitomis aktualiomis temomis“, – nurodė Kremlius.

Ch. Michelio ir V. Putino pokalbis įvyko po to, kai rusiškos vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ kūrėjai apkaltino vidaus rinkos eurokomisarą Thierry Bretoną (Tjeri Bretoną) „šališkumu“, jam pareiškus, kad blokui nereikia šio preparato.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>Anonimas

Kas berniukams pilvus buciuoja?

Anonimas

tas skaitytojas tur būt žydras juk Rusijoje tokių nėra

Skaitytojas

Su Rusija IŠVIS reikia nutraukti bet kokius santykius!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS