Policija: Danijoje sulaikyti įtariami teroro akto planuotojai yra susiję su „Hamas“ | Diena.lt

POLICIJA: DANIJOJE SULAIKYTI ĮTARIAMI TERORO AKTO PLANUOTOJAI YRA SUSIJĘ SU „HAMAS“

  • 5

Danijos policija penktadienį pranešė, kad septyni asmenys, įtariami rengiantys teroro išpuolį, kuriam Danijos valdžios institucijos gruodžio mėnesį užkirto kelią, yra susiję su palestiniečių kovotojų grupuote „Hamas“.

Policija naujienų agentūrai AFP pranešė, kad Danijos prokuroras Andersas Larssonas (Andersas Larsonas) patvirtino, jog ši byla „susijusi su „Hamas“.

Prokuroras kalbėjo Danijos Rytų Aukščiausiajame teisme, kur byla nagrinėjama už uždarų durų.

Danijos policija ir šalies žvalgybos tarnyba PET gruodžio viduryje pranešė, kad per operaciją, kuria siekta užkirsti kelią planuotam išpuoliui, pareigūnai sulaikė kelis asmenis. Visgi daugiau detalių tada nepateikta.

PET grėsmę įvertino kaip kritinę, pagal penkių balų grėsmių skalę – keturiais balais.

Šiuo metu įtariama, kad iš viso su tuo susiję septyni asmenys.

Atrodo, kad prokuroro pareiškimas patvirtina Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) komentarus, kuris gruodžio 14 dieną sakė, kad Danijos saugumo pajėgos „užkirto kelią išpuoliui, kurio tikslas buvo nužudyti nekaltus civilius Europos teritorijoje“.

„Teroristinė organizacija „Hamas“ nepaliaujamai ir kruopščiai siekia išplėsti savo mirtinas operacijas į Europą ir taip kelia grėsmę šių šalių vidaus saugumui“, – tada sakė B. Netanyahu.

Danijos teisingumo ministras Peteris Hummelgaardas (Pėteris Humelgordas) penktadienį sakė, kad įtariamas ryšys su „Hamas“ „patvirtina, jog grėsmė Danijai yra rimta, tačiau, laimei, turime stiprią policiją ir žvalgybos tarnybą, kuri kasdien daro viską, kad mus apsaugotų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

VILNIUS

Policijos pareigūnai, tikrinkite tamsaus gymio migrantus, pavežėjus Jie jau sugriovė Vilniaus eismą. Elgiasi barbariškai viešoje vietoje. Pavežėjai priekabiaują prie merginų. Prie perėjos vos nepartrenkė vaikų, ir net nesustojo. Jie yra Barbarai! Žudikai, prievartautojai, vagiai!!!

trumpai

del zelionkos lepteleimo sunako adresu paviesinusi scotlandjard planus ko nei tecer nei may nebutu isdrisusios padaryt uztat si saika ir cenzuruoja straipsnius kurie liecia 2 zodzius rus ukr ir su jais susiejusius asmenis /klonai/ ir toliu vykdo veikla griovimo linkme ka jau bene visi matome .

tai

padeikokit merkel /stasy/ su putka o siandien naaujam /klonui/ U fonder laikai zppp=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS