„Politico“: jei D. Trumpas laimės, Ramšteino grupės kontrolė iš JAV galėtų būti perduota NATO | Diena.lt

„POLITICO“: JEI D. TRUMPAS LAIMĖS, RAMŠTEINO GRUPĖS KONTROLĖ IŠ JAV GALĖTŲ BŪTI PERDUOTA NATO

JAV sąjungininkės svarsto Ukrainos gynybos kontaktinės grupės (vadinamojo Ramšteino formato) kontrolę perduoti NATO, kad užtikrintų šios priemonės įgyvendinimą, jei JAV prezidento rinkimus laimėtų Donaldas Trumpas.

Apie tai, remdamasis trijų Europos pareigūnų ir vieno Amerikos oficialaus asmens suteikta informacija antradienį pranešė „Politico“.

„JAV ir kitos Vakarų šalys svarsto galimybę perduoti NATO JAV vadovaujamą tarptautinę grupę, koordinuojančią ginklų pristatymą Ukrainai – tai vienas iš keleto pasiūlymų, kaip galima būtų užtikrinti tolesnį ginkluotės tiekimą Kyjivui, jei prezidentu vėl būtų išrinktas Donaldas Trumpas“, – rašoma straipsnyje.

Straipsnyje taip pat atkreipiamas dėmesys, jog tai yra tik vienas iš keleto pasiūlymų, galinčių padėti užtikrinti nepertraukiamą ginklų tiekimą Kyjivui, jei D. Trumpas laimėtų rinkimus. Šį klausimą ketinama aptarti trečiadienį ir ketvirtadienį Briuselyje įvyksiančiame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime.

Kitas variantas būtų ne suteikti Šiaurės Atlanto aljansui visapusišką Ramšteino grupės kontrolę, bet pakeisti NATO statusą joje.

Pranešama, kad Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimai Jungtinių Valstijų iniciatyva rengiami beveik kas mėnesį ir vyksta internetu arba asmeniškai.

Gairės: Donaldas Trumpas, Ramšteino grupė, JAV, NATO, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS