Popiežiaus pasiuntinys šią savaitę lankysis Pekine | Diena.lt

POPIEŽIAUS PASIUNTINYS ŠIĄ SAVAITĘ LANKYSIS PEKINE

  • 2

Popiežiaus Pranciškaus taikos pasiuntinys Ukrainoje kardinolas Matteo Zuppi (Matėjas Dzupis) šią savaitę lankysis Pekine, antradienį pranešė Vatikanas.

Kelionė, truksianti nuo trečiadienio iki penktadienio, „yra dar vienas žingsnis popiežiaus norimoje misijoje remti humanitarines iniciatyvas ir ieškoti kelių, galinčių vesti į teisingą taiką“, sakė Vatikanas.

Pranešime tiesiogiai neužsimenama apie karą Ukrainoje.

M. Zuppi, kuris yra Italijos vyskupų konferencijos vadovas, gegužę 86-erių Pranciškaus buvo paprašytas vadovauti taikos misijai, kuria siekiama sustabdyti karą.

Anksčiau šiemet M. Zuppi lankėsi Maskvoje ir Kyjive, taip pat – JAV. Į Kyjivą kardinolas atvyko birželį, ten susitiko su prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Po trijų savaičių jis išvyko į Maskvą, kur susitiko su Rusijos vaiko teisių komisare Marija Lvova-Belova, kuriai Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) yra išdavęs arešto orderį dėl neteisėto Ukrainos vaikų deportavimo į Rusiją.

Liepą M. Zuppi susitiko su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu). Jie aptarė Vatikano humanitarines iniciatyvas Ukrainoje.

67 metų Bažnyčios atstovas pernai buvo išrinktas Italijos vyskupų konferencijos vadovu ir yra katalikiškos labdaros organizacijos „Sant'Egidio“, kurios specializacija – diplomatija ir taikos pastangos, narys.

Kinija yra pagrindinė Rusijos tarptautinė sąjungininkė, tačiau ji taip pat suintensyvino diplomatiją su Ukraina ir nesiėmė visapusiškos karinės paramos Maskvai.

Popiežius Pranciškus nuolat ragina siekti taikos Ukrainoje, nors pirmaisiais Rusijos invazijos mėnesiais sulaukė kritikos dėl to, kad neįvardijo Maskvos kaip agresorės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tam

Komunisteliui laikas pizdint i savi brazilijos dziungles pridirbs reikalu

Gerai kad lankysis

Po to gali į savo mylymą Rusija užsukti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS