Popiežius apgailestauja, kad iš Antrojo pasaulinio karo nieko nepasimokėme | Diena.lt

POPIEŽIUS APGAILESTAUJA, KAD IŠ ANTROJO PASAULINIO KARO NIEKO NEPASIMOKĖME

Popiežius Pranciškus trečiadienį, 80-ųjų sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje metinių išvakarėse pasakė apgailestaujantis, kad iš Antrojo pasaulinio karo nieko nepasimokėme ir perspėjo dėl naujo plataus konflikto grėsmės.

„Žmonių atmintis trumpa“, – šiaurės Prancūzijos Bajo miesto, kurio apylinkėse ir įvyko išsilaipinimas, vyskupui adresuotame laiške rašė popiežius.

Jo teigimu, „praeities klaidų atmintis“ dešimtmečiais padėdavo mums neprarasti ryžto „daryti viską, ką galima, kad būtų išvengta dar vieno pasaulinio konflikto“.

Tačiau „aš su liūdesiu pastebiu, kad šiandien taip nebėra ir kad žmonių atmintis trumpa“, – pridūrė jis.

„Neramu... kad kartais vėl imama rimtai svarstyti visuotinio konflikto hipotezę, kad žmonės pamažu ima priprasti prie šios nepriimtinos tikimybės.“

Popiežius Pranciškus yra ne kartą pasmerkęs, jo žodžiais tariant, „padriko Trečiojo pasaulinio karo“ pasekmes.

Prancūzija ketvirtadienį priims užsienio šalių vadovus, atvyksiančius dalyvauti 80-osioms sąjungininkų išsilaipinimo šiaurės Prancūzijoje metinėms skirtuose renginiuose.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas priims JAV prezidentą Joe Bideną, karalių Karolį III ir Kanados ministrą pirmininką Justiną Trudeau.

Prie Vakarų šalių lyderių Normandijoje prisijungs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, tuo tarpu dėl Maskvos invazijos Ukrainoje oficialūs rusų asmenys į iškilmes pakviesti nebuvo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Wa'TINK,anas \\\\\.../////

Kodėl ne,1:1 vyksta skerdynės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS