Popiežius Didįjį ketvirtadienį mazgojo kojas dvylikai kalinių | Diena.lt

POPIEŽIUS DIDĮJĮ KETVIRTADIENĮ MAZGOJO KOJAS DVYLIKAI KALINIŲ

  • 8

Popiežius Pranciškus Didįjį ketvirtadienį Veletrio kalinimo įstaigoje į pietus nuo Romos mazgojo kojas dvylikai kalinių.

Pontifikas prie kiekvieno jų atsiklaupė, apliejo kojas vandeniu ir jas pabučiavo. Kaliniai buvo iš keturių skirtingų šalių - devyni italai, po vieną iš Brazilijos, Dramblio Kaulo Kranto ir Maroko.

Tai jau penktas kartas, kai popiežius Pranciškus per savo pontifikatą Didžiojo ketvirtadienio liturgijai pasirenka kalėjimą. Šiuo metu Veletryje laisvės atėmimo bausmes atlieka 600 vyrų, maždaug ketvirtadalis jų yra užsieniečiai, daugiausiai - romai, marokiečiai ir albanai.

Nuoširdžiais plojimais kaliniai pasitiko popiežių. Prieš kojų mazgojimo ritualą jis su nuteistaisiais dalyvavo mišiose. Čia jis pabrėžė tarnystės svarbą. „Kiekvienas turi tarnauti artimui“, - sakė popiežius. Jis padėkojo už laišką, kurį praėjusiomis dienomis gavo iš kelių kalinių.

Kojų mazgojimo ritualas Didįjį ketvirtadienį primena paskutinę vakarienę, kai Jėzus nuolankumo ir meilės ženklan dvylikai savo mokinių nuplovė kojas. Pranciškaus pirmtakai paprastai šį ritualą atlikdavo su klierikais.

Penktadienį Velykų iškilmės tęsis Didžiojo penktadienio liturgija Vatikane (18.00 val. Lietuvos laiku) ir Kryžiaus keliu prie Koliziejaus (22.15 val.).

GALERIJA

  • Popiežius Didįjį ketvirtadienį mazgojo kojas dvylikai kalinių
  • Popiežius Didįjį ketvirtadienį mazgojo kojas dvylikai kalinių
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vienas žodis

šlykštu

Sutapimas

Kiek bepaziuriu, jis arba buciuoja arba plauna kojas kazkam....tai kaip gali buti tikinciuju autoritetas?tustybe ir tiek

Tevas

jaucia ,greit kryzius ant baznyciu pakeis pjautuvas ,panasus i 'menuli'.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS