Popiežius įtūžo: prostitucija yra blogis ir vergija | Diena.lt

POPIEŽIUS ĮTŪŽO: PROSTITUCIJA YRA BLOGIS IR VERGIJA

  • 15

Prostitucija yra „nuodėmingas blogis“, sumenkinantis moteris iki vergijos, kurią dažnai vykdo save krikščionimis vadinantys vyrai, vienos knygos įžangoje parašė popiežius Pranciškus.

Pontifiko parašytą įžangą pirmadienį paskelbė dienraštis „La Repubblica“.

„Visos prostitucijos formos prilygsta vergijai, nusikalstamam veiksmui, bjauriam blogiui, kuris mylėjimąsi supainioja su savo instinktų patenkinimu kankinant bejėgę moterį“, – sakoma tekste.

Niekas neturėtų nusigręžti ar nusiplauti rankų dėl nekalto kraujo, pralieto pasaulio gatvėse.

„Žmogaus niekada negalima parduoti“, – pridūrė pontifikas įžangoje knygai, kurią parašė kunigas Aldo Buonaiuto (Aldas Buonajutas), susijęs su Popiežiaus Jono XXIII bendruomene – neturtingaisiais, prostitutėmis ir problemų turinčiais žmonėmis besirūpinančia katalikiška labdaros asociacija.

„Tai žmonijos liga, klaidingas visuomenės traktavimo būdas. Šių vargšių vergių išvadavimas yra gailestingas gestas ir visų geros valios žmonių pareiga. Jų skausmo verksmas negali palikti asmenų ar institucijų abejingų“, – rašė popiežius.

„Niekas neturėtų nusigręžti ar nusiplauti rankų dėl nekalto kraujo, pralieto pasaulio gatvėse“, – pridūrė jis.

Popiežius taip pat papasakojo apie apsilankymą viename minėtos bendruomenės priėmimo centrų, kur jis susitiko su „nukryžiuotomis“ moterimis ir paprašė jų atleidimo už „kankinimus, kuriuos jos turėjo ištverti dėl klientų, kurių daugelis vadina save krikščionimis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kasperavicius . kretingos g.1 -42 klaipeda uab ravidela

burna vienas kitam mafija

...

Popiežiuk, o celibatas - ne PRIEVARTA, ne Blogis, ne vergija?..

Anonimas

zydokataliku taip vad. popiezius YRA NUSIKALTELIS. Pedofilu ir pyde.ru dvasiskas tevelis. Jis uz tai kad vaikus atiduoti pedofilams ir ant ORGANU. Koksai issigimelis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS