Popiežius laikė „gailesčio“ Mišias su kaliniais ir pabėgėliais | Diena.lt

POPIEŽIUS LAIKĖ „GAILESČIO“ MIŠIAS SU KALINIAIS IR PABĖGĖLIAIS

  • 0

Popiežius Pranciškus sekmadienį žengė retą žingsnį ir išvyko iš už Vatikano ribų, kad laikytų „gailesčio“ Mišias, kuriose dalyvavo kaliniai, pabėgėliai ir sveikatos sistemos darbuotojai.

Mišios buvo laikomos netoli Šv. Petro aikštės esančioje bažnyčioje, kur pamaldose dėl koronaviruso apribojimų dalyvavo apie 80 žmonių. Tarp jų buvo kalinių iš dviejų Romos kalėjimų bei vieno jaunimo sulaikymo centro, pabėgėlių iš Sirijos, Nigerijos ir Egipto, taip pat šalia esančios ligoninės slaugių.

Sakydamas pamokslą, 1,3 mlrd. katalikų vadovas pabrėžė, kaip svarbu krikščioniams tarnauti kitiems.

Negyvenkime vadovaudamiesi vienpusiu tikėjimu – tikėjimu, kuris gauna, bet ne duoda...

„Seserie, broli, ar norite įrodymų, kad Dievas palietė jūsų gyvenimą? Pažiūrėkite, ar galite nusižeminti ir sutvarstyti kitų žaizdas, – sakė jis. – Nelikime abejingi. Negyvenkime vadovaudamiesi vienpusiu tikėjimu – tikėjimu, kuris gauna, bet ne duoda... Jeigu sulaukėme gailesčio, dabar tapkime gailestingais.“

84 metų pontifikas, kuris nuo koronaviruso buvo paskiepytas prieš jo kelionę į Iraką kovo pradžioje, pamaldų metu kaukės nedėvėjo.

Skaičiusieji Bibliją taip pat nedėvėjo kaukių, tačiau su kaukėmis buvo visi kiti bažnyčioje buvę žmonės, įskaitant patarnautojus ir kitus kunigus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS